CHP’li Emre: Zenginobuz’a Yapılan Uygulama, İktidarın İfade Özgürlüğüne Tahammülsüzlüğünü Aynı Kere Elan Göstermiştir

CHP İstanbul Saylav Yunus Emre, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Ünal Zenginobuz’un görevden uzaklaştırılmasına ilgilendiren, “Saray rejiminin ehliyet ve liyakatten uzak atamaları ile akademik ve kurumsal yapısının değiştirilmeye zorlandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde Sayın Zenginobuz’a yapılan uygulama, iktidarın kanı ve tabir özgürlüğüne tahammülsüzlüğünü bir misil henüz göstermiştir” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul Mebus Emre, Boğaziçi Üniversitesi Iktisat Bölümü Başkanı Zenginobuz’un görevden uzaklaştırılmasına ilgilendiren kayıtlı izah yaptı. Emre’nin açıklaması şöyle:

“150 yılı aşan tarihi ve akademik başarıları ile dünyanın arz herhangi bir üniversiteleri ortada düzlük düz Boğaziçi Üniversitesi’nde hakeza tıpkı olayın yaşanmasını esefle kınıyorum. Boğaziçi Üniversitesi Iktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz yıllarını akademiye vermiş, üstlendiği görevleri muvaffakiyet ile namına getirmiş talim üyesidir. Değerli hocamıza yönelik idari görevinin askıya alınmasının beraberinde öğretim üyeliğinin de dondurularak mecmu akademik ve terbiye faaliyetlerinin engellenmesi bile olayın ve niyetin türel olmadığının genişlik şule göstergesidir. Saray rejiminin uzluk ve liyakatten ırak atamaları ile akademik ve kurumsal yapısının değiştirilmeye zorlandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde Sayın Zenginobuz’a yapılan uygulama, iktidarın akıl ve rapor özgürlüğüne tahammülsüzlüğünü tıpkısı nöbet elan göstermiştir.

“SAYIN ZENGİNOBUZ VE KARIŞIK GÖREVLERİNE GERİ DÖNMELİ”

Geçtiğimizi günlerde de aynı keyfi aplikasyon ile seçimle Atatürk Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirilen Sayın Prof. Dr. Cengiz Kırlı’yı de görevden düzlük üniversite yönetimi bilimden ve hukuktan ırak uygulamalara imza atmıştır. Sayın Zenginobuz ve Kırlı hocalarımıza cebin darülfünun yönetimince açılan sormaca ve görevden alınma gerekçeleri konkre dayanaktan yoksundur. Akademi mutlak düşüncenin, sorgulayan fikirlerin müstakil olması müstelzim malumat ve aydınlanma ocaklarıdır. İktidarların elinde oyuncak haline getirilen, bilimsel ve akademik fikirlerin yeşermediği yerlerde ülkemizin ve insanlığın yarınlarına ışık tutan beyinler ve nesiller yetişemez. Hakeza istem edilen yerlerden birlikte üniversite diye niteleyerek hezel edilemez. Sayın Zenginobuz ve Kırlı görevlerine hoşgörüsüz dönmeli, erk bu ve aynı hâller üzerinden çok sesliliğe ve uymaz fikirlere değer verme anlayışını metrukiyet etmelidir.”

Share: