CHP’li Gürer: “Bu sene ramazan sofralarında ağırlık var”

CHP Niğde Saylav Ömer Fethi Gürer, “Bu sene ramazan sofralarında geçtiğimiz yıllarda oluşan daralmalardan öte gâh ürünlere erişilmesi noktasında bastırık var. Tahakküm bir ramazan ayı geçecek.” dedi.

Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, cemaziyelevvel TÜİK vasıtasıyla zirai girdi eşit endeksinin açıklandığını anımsatarak, hayvan yeminde, tohumda, basma ve ilaçtaki küsurat fiyatlar dolayısıyla üretim maliyetlerinin üstelik yükseldiğini belirtti.

Ramazanda sofraların vazgeçilmezi olan pidenin, Ankara ve İstanbul’birlikte belediyeler tarafından 5 liradan satılacağının duyurulduğunu aktaran Gürer, paketlemek fiyatlarının da bölgelere göre spektrum gösterdiğini anlattı. Ramazanda çokça tüketilen hurmanın kilogram fiyatının 120-200 liralık arasında değiştiğini, pastırmanın şiddetli olduğunu, yumurtanın bundan sonra koliyle değil taneyle satılır arkaç geldiğini savunan Gürer, “Raftaki ürünün fiyatı artıyor, vatandaşın hava gücü daralıyor.” diyerek konuştu.

Emeklilere verilen meze ikramiyesinin 5 yılda vakit kaybetmeden 100 lira arttığını dile getiren Gürer, şunları kaydetti:

“Tekaüt ikramiyesiyle 2018’te 500 ramazan pidesi alınabiliyordu, bugün ise bayram ikramiyesiyle 390 ramazan pidesi alınabiliyor. Genişlik bağan hezel ikramiyesinin asgari ecir olması yönünde yasa teklifi verdik, amma nüfuz akseptans etmedi. Sofralar küçüldü. Bu yıl ramazan sofralarında geçtiğimiz yıllarda oluşan daralmalardan öte bazı ürünlere erişilmesi noktasında yüklülük var. Pres bire bir ramazan ayı geçecek. Konuşu akse her an derinleşiyor, sorunlar artıyor.”

Share: