CHP’li Özel’den Reisicumhur Erdoğan’a “üzüm” tepkisi: Açıkladığı bedel üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir

CHP Manisa Saylav Hür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’bile yaptığı “Çekirdeksiz cılız üzüm fiyatını 27 liralık yerine belirledik” açıklamasına aksülamel gösterdi.

“CHP NAMINA KİLOSU FİYATININ SUNMA BIRKAÇ 35 TL OLMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTIK”

Hususi, bugün yaptığı kayıtlı açıklamada şunları kaydetti:

“Tayyip Erdoğan, Manisa’ya gelmeden geçmiş üzümcü, ‘2 doların atında kıymet açıklayacaksa Manisa’ya beyhude gelmesin’ diye beklentisini ortaya koymuştu. CHP adına, geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatının arz az 35 TL olması gerektiğini açıklamıştık. Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı eşit, 1,5 doların dahi altında kalmıştır. Bu fiyatı Manisa olarak kabul etmiyoruz. Bu fiyat, üzüm üreticisine ve Manisa’ya hakarettir.

“KİLOGRAM BAŞINA GENIŞLIK BIR IKI 5 TL’LİK BİR DESTEK PRİMİYLE FİYAT DÜZENLENMELİDİR”

Hepimiz biliyoruz kim güzeşte sene Toprak Mahsulleri Ofisi, herkesin 9 kolpo gördüğü üzüme 8 dolma vererek iri ayrımsız mağdurluk yaratmış; açıklanan eşit, orostopolluk oyunları ile uygulamada derakap 1-1,5 TL kötü çekilmişti. Bu seneki fiyatların de benzer aynı numaralandırma ile genişlik birkaç 2-3 TL aşağıya çekileceği, yani 27 TL açıklayan fiyatın 24 TL namına uygulanacağı anlaşılmaktadır. Birlik ziraat odalarınca ayrı ayrı hesaplanmasına karşın 24-25,5 TL ortada mevcut maliyet ortadayken bu açıklayan fiyatı Manisa’nın, üzüm üreticisinin kabul etmesi olabilir değildir. Derhal benzeri düzelti yapılmalı. Kilo başına yer az 5 TL’lik tıpkı destek primiyle fiyatın düzenlenmesi gerektiği açıktır. Bu konudaki çağrımızı yinelemeye bitmeme edeceğiz.”

Share: