CHP’ye Yıpranmamış Katılan Bağlılık Ense: Şayet İstanbul Sözleşmesi Gerçekleştirilseydi Benim Kızım Şu Dakika Yanımda Olurdu

CHP, partiye yeni katılan üyeler üzere Ankara’üstelik tören düzenledi. Partinin eskimemiş üyelerinden Tabiiyet Üst, CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üstelik katıldığı törende, “Ben, kızımı karı cinayetine kurban verdim. Boğularak, eşi vasıtasıyla öldürüldü. Eğer İstanbul Sözleşmesi gerçekleştirilseydi benim şu dakika kızım yanımda olurdu. Ben, siz başımıza geldiğiniz zaman İstanbul Sözleşmesi’ni sizsin gerçekleştireceğinize inanıyorum” dedi.

CHP, zaman Ankara’üstelik örgen katılım töreni düzenledi. Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun de katıldığı törende, AKP ve MHP’den ayrılarak CHP’ye organ olanlara rozetleri takıldı. Kullanılmamış üyeler, törende şunları söyledi:

PSİKOLOG ULAK MUSTAFA EKEN: Ben, beş yıl bilfiil AKP’birlikte fariza yaptım. Organ olarak çalıştım ve CHP’ye geçmemdeki genişlik koca etkenlerden biri, sınırlı bulunduğum ildeki ülke başkanımızın yönlendirmesinden yağlık oldu. Kendisiyle beş altı posta brifing aldık ve konular için görüştük. Bana çok desteği olduğuna inancım var. Türkçesi, ülkemizin şu zaman süresince olduğu iktisadi kriz hepimizin gündemindedir diyerek tahmin ediyorum. Ben, olaya biraz depresif açıdan andırmak istiyorum, çünkü insanlar haddinden fazla çökkün durumda. Düş, yitik durumda. Hele gençlerimiz çok acı hissediyorlar ve çokça fazla danışanım var benim dahi. Hepsinin bana vürut amacı ayrımsız gerçekte. Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP’ye geçmemdeki asıl nedenlerden biri, konuşu bunalım ve insanların mutsuzluğu olmuştu.

Umumi Başkan’ımızın verdiği hak savaş, enerjisi ve emeğini herkesin gördüğünü düşünüyorum. Bunu görmemek üzere görmez koyulmak gerekiyor diyerek düşünüyorum türkçesi. Sanırım eksantrik tek ülkede sıfır bire bir buut var. CHP’nin, aykırılık partisi yerine ülkenin lacerem olacağını, nasıl yönetilmesi gerektiğini yönlendirdiğini düşünüyorum.

Ekonominin şu zaman çöküşte olması, kâin iktidarın sorumluluğu altında gerçekleşen aynı format. Z kuşağının umutları kaybolmuştur. Birçok yontu sahibi vatandaşımız bu ülkeyi tecezzi ederken kişi ülkesini savunmayan bir nice vatandaş var. Onların bu ülkeye akış atak geldiğini görüyoruz. Bunun hükümsüzlük olduğunu düşünüyorum. Yontu sahibi namına harıldamak namına orada işçi adına çalışmayı yeğliyorlar. Ben, bunu elden ekonomiyle açıklayamayacağımızı düşünüyorum. Türe, akreditasyon, ati kaygısı, atılganlık duygusunun eksikliği, müsavat ilkesinde gevşemeler ve yöneticilerin sert, taraftar tutumları, bence insanları bu huysuz kalp ve duruma itiyor. Bizim, önümüzdeki seçimde bilcümle birlikte, Sayın Umumi Başkan’ımızın önderliğinde birleştirici, kucaklayıcı ve bütün gelişigüzel fiilen, ama çok fiilen yıpranmamış ayrımsız akort getirmemiz gerektiği inancındayım ben.

ŞÜKRİYE ELÇİN: 20 seneden beri AKP’yi öz yapıyorum. imdi sizinle gitmek istiyorum.

“ŞEHRİM DAHI ÜLKEM BILE 21 YIL İÇERİSİNDE BULUNDUĞUM, OY VERDİĞİM VE REY TOPLADIĞIM PARTİ TARAFINDAN YÖNETİLEMİYOR”

ALİ AKKUŞ: Ego, Şanlıurfa’dan geliyorum. Bilinsin ki şehrim, şu an susuzlukla, elektriksizlikle ve yoksullukla Türkiye’nin bir numarası yerinde. Gene bilmenizi isterim ki şehrim de ülkem dahi 21 sene içerisinde bulunduğum, rey verdiğim ve oy topladığım parti yoluyla yönetilemiyor. Ülkemizin size ihtiyacı var Sayın Genel Başkan’ım. Sizin vizyonunuza, birleştirici gücünüze ihtiyacımız var. Biz biliyoruz kim birlikten bilek doğar. Sizin bize paydaşlık çağrınıza biz üstelik cevap veriyoruz Urfa’dan ve tamam Urfalılar yerine sizin emrinizde olup inşallah birlikte eskimemiş Türkiye’bile kucaklaşıp helalleşeceğiz.

“GENÇLERİMİZ İŞSİZ, YER YAKINLARIMIZ İŞSİZ”

FATMA BIÇAKÇIGİL: Şimdiye kadar AKP üyesiydim. 20 yıldır onlarla yürümekteydim. Şimdi sizinle bu yolu çapmak istiyorum. Gençlerimiz etkisiz, sunma yakınlarımız tembel. Eşim zahmetli, abat ayrımsız madde alamıyoruz. Bir bakıyorum; domates bugün 10 liralık, sabahleyin gittiğimde 14,95 oluyor. Yani ego geçim derdi için, adil olduğunuz amacıyla, her şeye kategorik baktığınız üzere, kadınları -kapalı veya celi- civar plana koyduğunuz için buradayım. Sizinle bu yolu üşüşmek istiyorum.

Mülteciler büyüklüğünde abat yaşayamıyorum. Ben dahi şen süregelmek istiyorum. Onları burada istemiyorum. Gençlerimiz şen yürüsün, abat gelişim bulabilsin istiyorum.

BEN MHP’BIRLIKTE ÜYEYİM. ZAMAN İSTİFAMI SUNACAĞIM”

HİLMİ ARSLAN: Ben, gelişim makinası operatörüyüm amma yedi aydır çalışamıyorum. Üç lime kız evladım var. Eşimle bu arada geldim buraya. Bundan bire bir buçuk sene evvel mazotun litresi 6 liraydı. Ben, hisse senedi makinasının, 300 teklik saatine çalışıyordum, mülk kazanıyordum. Demin kazanamıyorum. Mazot oldu 27 lira. Makinanın saatine ‘Bin 200 teklik’ diyorum. Insan benim yüzüme bakıyor. Ego da o ahit diyorum ki çıktı Sayın Genel Başkan’ımızla yürüyelim, bundan sonra kâfi. Hastaneye gidiyorum ama tedavi olamıyorum. Çünkü afiyet güvencem yok. Bittabi ödeyeceğim? Çalayım mı, çırpayım mı?

Çanakkale Eceabat’ta, Şehitlik Abideleri’nde yatanları ayrımsız görsünler. Dört sene çalıştım, emeğim var, alnımın teri var; orada kimler yatıyor aynı görsünler. 2007’bile kuzenimi şehit verdim Gümüşhane’birlikte. Gidiyorum sosyal yardıma, ‘Sen birinci rütbe akraba değilsin’ diyor. Kuşkusuz akraba değilim evet? Amca çocuklarıyız. Böyle adalet var mı? ‘Şehit yakınıyım’ deyip otama göremiyorum. Askerimiz, polisimiz neden Suriye’ye gidip savaşsın? Onlar öz toprakları amacıyla savaşsın. Biz, öz toprağımız amacıyla savaşalım. Ego bunu istiyorum Sayın Genel Başkan’ım. Seni de cumhurbaşkanı namına girmek istiyorum

Genel Başkan’ım, ben diyorum ki bitirelim bu işi. Gel başımıza, hep bu arada yiyelim diyorum. Diyeceğiz kim Sayın Umumi Başkan’ımla biz yürümeye varız. Ego MHP’da üyeyim. Zaman bile istifamı sunacağım. Herkes görsün.

ŞAYET İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLSEYDİ BENİM ŞU ZAMAN KIZIM YANIMDA OLURDU”

SEVGİ KAYIRICI: Ben, yıllardır AKP’ye fikir verdim. AKP üyesiydim ve AKP’den CHP’ye intikal sebebim, Türkiye’nin çıkmaza sürüklenmesi. Hepimiz iki yıl süresince yoksullaştık. Mevki yabancılara peşkeş çekildi. Türkiye satıldı. Fakirlik, adaletsizlik aldı başını gitti ve ego daha çok CHP’ye katılmaya değişmeyen verdim.

İstanbul Sözleşmesi’ne ilişmek istiyorum. Ego, kızımı kadın cinayetine kurban verdim. Boğularak, eşi vasıtasıyla öldürüldü. Şayet İstanbul Sözleşmesi gerçekleştirilseydi benim şu an kızım yanımda olurdu. Ego, siz başımıza geldiğiniz ahit İstanbul Sözleşmesi’ni sizin gerçekleştireceğinize inanıyorum. Bu edisyon koşullar altından bana ve benim yanımda olan il başkanım Mehmet Tahtasız Bey’e ve avrat kollarına birlikte sizin huzurunuzda teşekkürname gitmek istiyorum. Bu partide ben hamaset, ilişik, saygıyı gördüm ve katılmaya karar verdim.



Share: