CHP’yi Hüseyin Kader, Jes’lere Karşı El Tutan Köylülerle Gelişigüzel: “Mezeköy’e Karışmayın”

CHP Münevver Milletvekili Hüseyin Talih, Köşk ilçesine bağlı Mezeköy’birlikte Jeotermal Ruh Santrali projesine karşı kez markajcı köylüleri konuşma etti. Baht, “400 evlik ayrımsız karye. JES’ler olduğu antlaşma bu köyün buradan kalkması gerekir. Mezeköyü’ne karışmayın” dedi.

CHP Kültürlü Saylav Hüseyin Felek, Kasır ilçesindeki değişik mahalleleri musahabe ederek, vatandaşın sorunlarını dinledi, partisinin çözüm önerilerini anlattı. Kader’ın Kasır’teki tıpkısı durağı bile Mezeköy oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile acele kamulaştırma yapılan alanda jeotermal gerçek taharri sondajı yapılmasına alın el tutan köylüleri görüşme fail Felek, şunları söyledi:

“CHP İKTİDARINDA KÖYLÜLERİN İZNİ OLMADAN KATIYEN VE ASLA JES’LER OLMAYACAK”

“JES’ler yapmak amacıyla köylülerin elinden bu arazileri ahzetmek istiyorlar. Köylüler zat arazilerini harcamak istemiyorlar. Ben burada alelhusus Çevre ve Kentçilik Bakanı’na, ‘ÇED raporu lüzumlu yoktur’ diyerek abece vermişsiniz bu JES’lere… Yani alelade üretimlik açarken yahut tasfiye yaparken ‘ÇED raporu istiyorsun’ da muazzam JES yapıyorsun ‘ÇED raporuna ister namevcut’ diyorsun. Aynı zaman evvel bunu düzelt.

Köylüler zat yerini kıymak istemiyor. Köylüler diyor kim; ‘Biz burada daim olmak istiyoruz’. 400 evlik tıpkısı köy ve bu 400 hanelik karye burada JES’ler olduğu antlaşma bu köyün yoğun buradan kalkması gerekir. O yüzden hele hep kurumlara sesleniyorum; Mezeköyü’ne karışmayın. Birkaç kaldı 8 kamer sonra umumi başkanımız, Cumhur Reisi olacak nikbet etmeyin. Umumi Başkanımızı Cumhurbaşkanı olduktan sonra, CHP iktidarında köylülerin izni olmadan asla ve katiyen JES’ler olamaz. Olur enerjiye ihtiyacımız var. Ama çevreyi kirletecek, köyü bulunmayan edecek ayrımsız enerjiye birlikte ihtiyacımız namevcut.”



Share: