Çiftçilere ‘Trafikte görünür ol’ eğitimi

Bursa İl Açıkgöz Komutanlığı ve Karacabey İlçe Güvenlik Müdürlüğü Trafik Tescil Ofis Müdürlüğü yoluyla Sultaniye Mahallesi’nde, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası aksiyon birliğiyle “Trafikte görünür ol” projesi hazırlandı.

Karacabey İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nun katılımıyla Sultaniye Mahallesi’nde yönelik sunulan eğitim bilimi programına; Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Sakıp Yalta, İlçe Güllabi Komutanı J. Yzb. Uz Baran, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Mösyö, Karacabey Kültür Odası, alım amirleri, mahalle muhtarları ve traktör sürücüleri katılma sağladı.

Çiftçilere; Traktörlerin devrilmeye alın tertibatlarından rops demiri ve kabinin önemi, traktörlerin dolay ve art çerağ donanımlarına mülhak kendisine dönerli soluk kandil ikaz lambasının kullanılması, traktörlere sınırlı römorkların, yansıtıcı uyarı işaretleri ile görünür hale getirilmesi konularında trafik yetişek semineri gerçekleştirildi.

Meydana gelebilecek traktör kazalarını engel olmak ve durumsal farkındalık yapmak için traktör sürücülerine 35 koşa yansıtıcı, devrilmelere alın apotr tonga adına 1 sayı rops demiri ile alay malay 3 adet dönerli zerrin çırağ uyarma lambası dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere trafikte uymaları ve uygulamaları gereken kurallar hakkında birlikte bilgiler verdi. – BURSA

Share: