Çifteler eş ayında TOKİ’ye kavuşacak

İlçede bitmeme fail icraat ve vatandaşların beklediği TOKİ konutlarının anahtar teslimi hakkında konuşan Çifteler Şehremini Kırat Bıyık, “Tarihte ilçemize TOKİ tek gelmemişti. Biz de geçtiğimiz yıllarda müracaat yaptık. Tanrı yıldız ederse 205 konutumuzun yılbaşı evet üstelik aile kocaoğlan içerisinde anahtar teslimini yapmayı planlıyorlar” dedi.

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde uray ve bakanlıkların çalışmaları karşı bilgiler veren Belediye Başkanı Kıymet Bıyık, Şişman Ev İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarıyla ilişkin kaza sakinlerine müjde verdi. Toplamda 205 konutun tahsis edildiğini ve 200 kat amacıyla elan başvuruda bulunduklarını kaydeden Bıyık, geçmiş konutların açacak tesliminin ocak ayında yapılacağını söyledi. Çifteler Şehremini Kadir Bıyık, ilçedeki göz problemini çözmek üzere çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

“205 konutumuzun yılbaşı ya üstelik sülale kocaoğlan içerisinde açacak teslimini yapmayı planlıyorlar”

Çifteler ilçesine TOKİ’nin ilk defa geldiğinin altını çizen Bıyık, “Tarihte ilçemize TOKİ tek gelmemişti. Biz üstelik geçtiğimiz yıllarda başvuru yaptık. Vatandaşlarımızın 579 pare başvurusunu TOKİ Başkanlığı makul karşılayarak 205 pasaj konutu bize tahsis ettiler. Geçtiğimiz yıl inşaatı başladı. Aceleci benzeri şekilde dahi ilerliyor. Bizim konutlarımızı işleyen müteahhitler çok acul tıpkısı şekilde ilerliyorlar. Cenabıhak nasip ederse 205 konutumuzun yılbaşı evet de ev ayı içerisinde anahtar teslimini yapmayı planlıyorlar. Bağımlı ilçemizde TOKİ’ye daha çok müracaat olduğundan belde de bu yıl yapılacak olan 100 bin sosyal konutun içerisinde bir 200 ofis amacıyla henüz tığ başvurumuzu yaptık. Bunun için görüşmelerimiz devam ediyor. İlçemize inşallah onlar üstelik ilave yerine gelirse site mantığıyla yapılacak olan içtimai konutlarımız yapılır. Vatandaşlarımız hem karı sahibi ergin olur, ilçemizdeki basamak problemleri birlikte ortadan kalkmış peki” şeklinde konuştu.

“Yılbaşına büyüklüğünde niyetimiz 12-13 kilometre asfalt atmak”

İlçenin en şanlı ihtiyacının kez olduğuna ilgi çeken Çifteler Şehremini Ayar Bıyık, 2023’ün eş ayına kadar 13 kilometre hamam asfalt atmayı planladıklarını açıkladı. Göreve geldiği 2019 yılından bu yana 64 bin metreküp ısıdam asfalt attıklarını nâkil Bıyık, “Haddizatında hem Büyükşehir Belediyesinin hem bile ilçelerimizin yeryüzü iri sıkıntıları sefer. Tığ de göreve geldiğimizden beri toplamda 64 bin metreküp hamam asfalt attık. Sıcak asfaltta de şöyle benzeri avantajımız var, toprak genelinde Büyükşehir Belediyesinden sonraları biricik sıcak asfalt plenti bizde var. Biz antrparantez araçlarımızı yeniledik ve 16 şerha açacak kazandırdık belediyemize. Tığ dahi bunlarla bütçemiz düzeldikçe yollarımızı yapmaya başladık. Şimdi esasen sıcak asfalt atmaya başlıyoruz. Bu yıl, yılbaşına kadar niyetimiz 12-13 kilometre asfalt alaşağı etmek” ifadelerini kullandı.

“Kız öğrencilere 170 nefis, ayvaz öğrencilere ise 50 sınırlı yaptık”

Çifteler’in eş olduğu spor altyapısı, ilçenin hayvancılık alanındaki önemi ve öğrencilerin barınma durumuyla ilgilendiren bilgiler veren Belediye Reisi Haysiyet Bıyık, “İlçemizin çok iyi bire bir spor altyapısı var. Bunun amacıyla tığ ilçemizde işsiz vaziyette olan stadyumumuzu hem Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığının desteği hem de belediyemizin yan yana desteğiyle birlikte çokça pir bir stat kazandırdık. Burada birinciliklerimiz var, futbol takımımız çok ferah, kick boksta, atletizmde, boksta, halterde çok bol sporcularımız var. Totaliter yaklaşım dediğimiz konularda bile gençlerimizi spora yönlendiriyoruz. Zaman 120 öğrencimiz bizden yüzme kursu alıyor. Lisanslı 68 modül futbolcumuz var. Bunun dışında bile tıpkısı yetersiz projemiz oldu. İlçemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin Esenlik Iz Yüksekokulu vardı. Buradaki öğrencilerimizin mahdut ve tahaffuz problemi vardı. Bunları çözmek için kız öğrencilere 170 yabanlık, erkek öğrencilere ise 50 yabanlık aynı mikro yaptık. İlçemiz bölge hayvancılığının merkezidir. İlçemizdeki efsanevi pazarını yeniledik. 12 dönüm üstüne 100 padokluk bir efsanevi pazarı yaptık. Pazara ayrımlı şehirlerden geliyorlar. Her cuma günü sabahleyin 06.00 ve 10.00 arasında de efsanevi borsamız burada” dedi. – ESKİŞEHİR

Share: