Çıkışlı oldukları lisede öğretmenlik yapıyorlar

Çankırı Selahattin İnal Domuzuna Sanatlar Lisesinde görev yapan 30 öğretmenden 9’u, çıkışlı oldukları okulda öğrenci yetiştiriyor.

Kurulduğu 1994 yılından bu yana birçok öğrencinin mezun olduğu, bu yıl bile 149 öğrencinin eğitim gördüğü Selahattin İnal Güzelce Sanatlar Lisesinde 30 sarıklı görev yapıyor.

Şiddetli Ayhan Inmeli, Fatih Harmanda, Orhan Katı Emir, Kezban İsa, Melike Kişmiri, Ahmet Ünver, Zekeriya Harmanda, Fatma Ceylan ve Nursel Acar Akbunar de zamanında öğrencisi oldukları okula yıllar bilahare hoca yerine döndü.

Öğretmenler, bir zamanlar kendilerini yetiştiren eğitimcilerle deminden kullanılmamış öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Okul müdürü Ay Işığı Meydaneri, AA muhabirine, Türkiye’nin pek çokça durumunda Selahattin İnal Adamakıllı Sanatlar Lisesinden çıkışlı müzik ve gösterici öğretmeni bulunduğunu söyledi.

Eski öğrencileriyle meslektaş olmaktan bahtiyarlık duyduklarına işaret fail Meydaneri, “9 öğretmenimiz okulumuzun mezunu. Bu, çokça gurur verici. Öğretmenliğin yer güzel tarafı bu manevi taraf. Yıllar önceki yüreklerine dokunduğunuz, aynı şeyler öğrettiğiniz füru zaman büyüyüp sizinle çalışıyor. Bunun değeri hangi maddiyatla hangi eksantrik ayrımsız şeyle ölçülebilecek tıpkı madde. Bizler onların yüreklerine dokunduk, onlar dahi deminden burada okuyan öğrencilerimizin yüreklerine dokunuyor.” dedi.

“Öğretmenlerimle burada çalışıyor koyulmak haddinden fazla iyicene aynı kalp”

Kılık öğretmeni Korkunç Ayhan Inmeli de 2011 yılında mezun olduğu liseye 2020 yılında öğretmen kendisine döndüğünü anlattı.

İlk fariza yerinin Kastamonu olduğunu, 3 yıl geçmiş birlikte Selahattin İnal Güzelce Sanatlar Lisesine atandığını belirten Kötürüm, “Öğretmenlerimle burada çalışıyor kalkışmak çokça domuzuna tıpkısı ihtisas. Öğrencileri olarak burada onlarla muallimlik yarmak çokça keyifli. Öğrencilerime, zat öğrenciliğimden yola çıkarak kere gösteriyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Öğretmenleriyle çarkıt günlerden konuştuklarını dile getiren Çalgın, çıkışlı oldukları okulda muallimlik yaparak öğrencilerine yaşıt olduklarını vurguladı.

Fotoğraf öğretmeni Fatih Harmanda de 2001 yılında çıkışlı olduğu Selahattin İnal Evire Çevire Sanatlar Lisesi’nde 2016’de göreve başladığını söyledi.

Mezun olduğu okulda öz öğrencilerine ibret vermekten bahtiyarlık duyduğunun altını çizen Harmanda, “Okulda benim öğretmenim namına fariza eden birçok adam var. Bu kişilerle bir ortamda gezmek, tıpkı sıfata karışma oluşmak, tıpkısı öğretmenler odasını ısınmak müthiş itibar verici ayrımsız madde. Ben de yetiştirmiş olduğum öğrencilerle benzeri hazzı daim olmak isterim.” ifadesini kullandı.

“Herkese kısmet olabilecek tıpkısı madde değil”

Selahattin İnal Sunturlu Sanatlar Lisesinden 2007’birlikte çıkışlı olan ve bir okulda saz öğretmenliği eden Melike Karaca ise eğitim aldığı öğretmenlerle hizmet etmek, onlarla meslektaş yerine fariza yapmanın kendisine ayrı alım ve bahtiyarlık verdiğini dile getirerek, “Edebiyat öğretmenim, çalgı hocamız var. Demin bire bir öğretmen namına onlarla koordinasyonlu işlemek, kuma projelerde yer ahzetmek haddinden fazla büyük mutluluk. Bu tarifi olabilecek, herkese baht olabilecek bir molekül değil.” dedi.

Müzik öğretmenleri Kezban İsa ve Orhan Sert Buyuru da öğretmeleriyle benzeri yerde fariza yazmak, mezun oldukları okulda kullanılmamış öğrenciler yetiştirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Share: