Çıldır Gölü’nde balıkla besleyip büyüttüğü pelikanlar yanından ayrılmıyor

Ardahanlı balıkçı Halas Kılıç’ın yavruyken bulduğu ve elleriyle besleyip büyüttüğü tepeli pelikanlar, yanından aynı zaman olsun ayrılmıyor.

Ardahan- Kars arasında vadi düz Çıldır Gölü’nde balıkçılık fail Tığ, yaklaşık 3 ay geçmiş Adalar mevkisinde anneleri vasıtasıyla ayrılma edilen yorgun haldeki iki bala tepeli pelikanı gördü.

Teknesine alıp balıkçı restoranına getirdiği bala pelikanları besleyip büyüten Kılıç, kardeşi ve çocuğunun isimlerini verdiği “Yiğit” ve “Varlık” ile nekes hukuk kurdu.

Tığ, aksiyon yerini ve çevresini aşiyan markajcı “Yiğit” ile “Mal”e tuttuğu balıkları elleriyle yediriyor.

“Acıktıklarında yanıma geliyorlar”

Balıkçı Kılıç, AA muhabirine, pelikanların mekanlarını metrukiyet etmediklerini ve aksiyon yerinin maskotu haline geldiğini söyledi.

Pelikanları ailenin birer ferdi gibi gördüğünü rapor fail Kılıç, şöyle konuştu:

“Yavruyken anneleri ayrılma etmişti. Gördüğümüzde çokça yorgun ve açtılar. Ölmeye yakındılar. Lokantaya getirdiğimizde onları beribenzer balıklarla beslemeye başladık. Şu dakika büyümeye başladılar, artık burayı tecezzi etmiyorlar. Bazen karın giriyorlar, arada sırada lokantamızın önündeki kayalıklara çıkıyorlar. Alelumum zamanın çoğunu lokantamızın önündeki kayalıklarda geçiriyorlar. Acıktıklarında yanıma geliyorlar ve balık veriyorum. Müşteriler birlikte onlara dokunaklı bent gösteriyor, onlara ağızotu atıyorlar.”

Share: