Çınar ağacının kökleri toprakla kapatıldı

Adıyaman’ın Tut ilçesinde yüzyıllık abide ağacın dibinde yapılan destursuz doğalgaz hafriyat çalışmasında açılan kanal kapatıldı.

Olay geçtiğimiz günlerde Adıyaman’ın Tut ilçesinde meydana gelmişti. Anıt dikme etrafında kazı tahsis etmek üzere Beğeni Varlıklarını Siper Kurulundan cevaz almadan yapılan kazıda ağacın kökleri parçalanmış, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olaya müdahale etmişti.

Asırlık abide ağacın dibinde yapılan doğalgaz hat hattı açım çalışmasında sunulan hasar zımnında Belde Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmaları durdurmuş ve cürüm duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Yer Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, tuttukları tutanakları ve raporu Beğeni Varlıklarını Esirgeme Toprak Kuruluna gönderdi. Dulda kurulu, izinsiz yapılan kazı ve ağaca sunulan engel ile ilgili sorumlular üzerine karar alacak.

Orman İşletme Müdürlüğüne mecbur orman mühendislerinin tavsiyeleri doğrultusunda, çınar ağacının parçalanan anne kökü kesilerek, uzvi matbu ve toprakla vücut kapatıldı. – ADIYAMAN

Share: