Çıpa Edisyon Operasyonu’nda ikinci skandal!

Çıpa Ağırlık Operasyonu’nda skandallar bitmiyor. Çipo-polat fiyatlarını manipüle eden, 105 milyar teklik cali faturayla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan 3 yanlışlık örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sonrası dönüş yüzüne sâdır ‘kadın sel’ skandalının arkası sıra benzeri hâkim vakası daha ortaya bundan sonra.

Örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz’ın, hakimle canan çıkmasının yankıları sürerken, başka ayrımsız hakimle elan yazışmaları belirleme edildi.

ÖRGÜT LİDERİNİN, HAKİMLE SEVGİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Erol Evcil (Erol Eşrefoğlu), Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın lideri olduğu 3 cürüm örgütüne müteveccih soruşturmada teşekkül lideri yerine tutuklanan Hüseyin Eryılmaz’ın telefon incelemesinde, İskenderun İcra Mahkemesi Hâkimi C.S. ile ilişki yaşadığı ortaya çıkmıştı.

“HEPSİ SENİN İÇİN AŞKIM”

Hakim S.’nin, Eryılmaz’ın İskenderun’daki davalarını strateji ettiği, onun istediği şekilde icra mahkemelerinde kararlar çıkardığı, bu kararların bile Hüseyin Eryılmaz’a “Hepsi senin için aşkım” mesajlarıyla iletildiği ortaya çıkmıştı.

HER İSTEDİĞİNİ YAPTIRMIŞ

Raporda, Hüseyin Eryılmaz’ın dosyalar karara çıkmadan önceki namına hikmet vermesini istediği, hâkimin bu kapsamda bilgiler verdiği öğrenildi. Antrparantez Eryılmaz’ın bire bir arsayı satın alabilmesi amacıyla kararın bozulmasını istediği, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne ait bire bir dosya bilgisi paylaşması sonrasında ise yeğin S.’nin, birkaç arkadaşı olduğunu bildirerek ilgileneceğini söylediği belirtildi.

BAŞKA HAKİMİN ÜSTELIK YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

3 aylığına açığa alınan hâkimle ait HSK ihraç edilip edilmeyeceğini dahi görüşecek. Mavera yandan Hüseyin Eryılmaz’ın yargıyla olan içli dışlı ilişkisinin C. S. ile bağlı kalmadığı belirlendi.

İktidara yakınlığıyla bildik Sabah gazetesinde saha kayran habere bakarak, HSK, analog gerekçeler dolayısıyla Sakarya Algı Mahkemesi Üyesi M. O.’yu dahi açığa aldı. M. O.’nun, Eryılmaz’ın Kayseri’da açtığı galiba davanın takibini yaptığı ortaya imdi. Ayrıca Eryılmaz’a, İstanbul Kanlıca’birlikte tıpkısı yer paylaşarak 500 milyon liralık karşılığı anlaştığı, lokasyonun alınması gerektiğini bildirdiği, sonraki mesajında ise Kanlıca’da olduğu belirtilen arsanın misil bilgilerini paylaşarak alt kurul gönül 400 milyon liraya bitirilebileceğini söylediği ortaya daha çok.

“HATAY KOLİSİ” PESPAYE ALTINDA BİLGİLERİ GÖNDERMİŞ

M. O’nun, geçmiş derece ve erdemli yargıda olduğu değerlendirilen çokça sayıda hâkime “Hatay kolisi” adı altında kat gönderimi üzere âdemoğlu, adres ve telefon bilgilerini Hüseyin Eryılmaz ile paylaştığı, paketlerin ilgililere gönderildiği, tıpkı zamanda hâkimin eşi ve çocuklarına tayyare biletini birlikte Eryılmaz’a aldırdığı tayin edildi.

Eryılmaz’ın ev dostu olduğunu belirttiği tıpkı dosya bilgisi paylaşımı sonrası, tıpkısı IBAN ve adam bilgisine 100 bin lira gönderildiği tespit edildi.

Share: