Ciritçiler kar altında eylem yaptı

Bayburt’ta ciritçiler, dede sporunun yaşatılması amacıyla sevimsiz gelgel ve kar yağışına aldırış etmeden atlarını sahaya sürdü.

Bayburt Cirit Oyunu Sahası’nda sıfırın altında 5 derecede bire bir araya gelen ciritseverler, pahal kar yağışı altında cirit oynadı.

Bayburt Atlı Spor Külübü ile Er Dadaş Aşkale Atlı Spor Kulübü beyninde oynanan ülfet maçında sporcular, kısaca 2 saat izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Bayburt Süvari Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, AA muhabirine, ciridin herhangi bir sezon fena hâlde olduğunu ancak kışın hele karda oynamanın ayrı bahtiyarlık verdiğini söyledi.

Her hafta hem kentteki hem de memleket dışından spor kulüpleriyle maç yaptıklarını anlatan Köprücü, “Zaman şansımıza adamakıllı bire bir kar yağışı oldu. Erzurum Aşkale’den sporcularımız geldi. Geçen hafta de tığ oraya gitmiştik. Rakibimiz evire çevire bire bir savaş ortaya koydu. Biz üstelik elimizden geleni yaptık. Kazasız belasız tıpkı müsabaka oldu. Ata Korkut diyarı Bayburt’tan ağababa sporuna heves veren herkese sevgilerimi gönderiyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Koca Dadaş Aşkale Atlı Spor Kulübü sporcusu Yaşar Akdaş üstelik dostluk müsabakası kapsamında Bayburt’a geldiklerini belirterek, aheste esmer rağmen izleyicilere sevinçli anlar yaşattıklarını tabir etti.

Share: