Çocuğu gibi baktığı köpeğinin cesedini yırtık halde buldu, gerçeği öğrenince hüngür hüngür ağladı

Çankırı’de hayat dolu Hacı Ahmet Münezzeh’ün çocuğu kabilinden baktığı köpeği, iddialara bakarak şehremaneti personeli yoluyla esrar enjeksiyon ile bayıltıldıktan sonraları ayrımsız pitbull cinsi kapik marifetiyle boğularak öldürüldü. Sili, köpeğini bayıltarak sokakta bıraktığı öne sürülen uray personeli ile üzerindeki esirgeme aksesuarlarını araklayıcı isim ve pitbull cinsi köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

Çankırı’da aktif Hacı Ahmet Sili’ün 3 sene geçmiş barınarak aldığı ve çocuğu kabilinden beslediği ‘K9 kırması’ cinsi köpeği “Boncuk” 5 Ağustos tarihinde evden kaçarak kayıplara karıştı. Günlerce köpeğini arayan Ahmet Salt, 10 Ağustos tarihinde Katarakt Mahallesi’ndeki gereksiz benzeri arazide köpeğini ölmüş bir halde buldu. Köpeğinin üzerindeki siper göğüslüğünün olmadığını ve köpeğinin vücudunun parçalandığını gören Arı, durumu polis güçleri ekiplerine bildirdi. Baytar hekimle alay malay köpeğin bulunduğu alanda inceleme özne Katışıksız, vatandaşlardan köpeğinin Çankırı Belediyesi personeli eliyle mızrap enjeksiyon ile bayıltıldıktan sonra aynı köpek yoluyla parçalandığını ve dulda gayeli taktığı göğüslüğün ise çalındığını öğrendi. Köpeğinin bire bir insan eliyle yasaklı köken ayrımsız köpeğin saldırtılması sonrasında öldürüldüğünü tez fail Ahmet Saf, köpeği bayılttıktan sonradan sokakta bırakan belediye personeli, himaye göğüslüğünü kayran eş ve köpeğinin ölümüne amil olduğu yasaklı esas köpeğin sahibi karşı cürüm duyurusunda bulundu.

“Melce görevlisi araçtan iner inmez maden tabancasıyla vuruyor, vurduktan sonraları arabasına binip hoşgörüsüz gidiyor”

Çevredeki vatandaşların köpeğinin uray personeli yoluyla eroin iğne ile bayıltıldığını gördüklerini söylediğini tabir eden Katışıksız, köpeğinin agresif benzeri köpek olmadığını ve sahipli olduğunu gösteren tıpkı tasmasının olduğunu belirterek, “8 Ağustos pazartesi günü Boncuk isimlik K9 kırması köpeğim şehremaneti barınağı görevlisi vasıtasıyla esrar enjeksiyon ile bayıltılmış ve fenomen hesabına infirak edilmiş. Daha sonraları bölgede bulunan sitenin bir personeli vasıtasıyla yığılmış köpeğin konusunda sanatkâr köpeklere alın destek olmak için takılan apotr önlük ve dikenli tasması alınmış. Akabinde de üstüne yetenekli yasaklı köpek, pitbull cinsi ayrımsız kapik eliyle komutla saldırtılarak, parçalanmasına sebebiyet verilmiştir. Olayın yeri Aksu Mahallesi ile İlker Tuncay İlköğretim Ortaokulu ortada oluyor. Site sakinleri aracılığıyla bire bir takım köpek olduğu barınağa bildiriliyor ve barınak yetkilisi, veteriner izinde olduğu halde köpekleri toplamak için veya köpekleri oradan koymak için geliyor. Özge köpekler kaçıyor, Boncuk sülale köpeği olduğu ve insana alışkan kapik olduğu amacıyla kaçmıyor. Barınak görevlisi araçtan iner inmez maden tabancasıyla vuruyor, vurduktan sonra arabasına binip izansız gidiyor. Henüz sonra 1 Ağustos’ta bana ihbar geldi. Ben köpeği 4-5 zaman aralıksız demeden canımı hiçe sayarak eşim ile birlikte aradım. Gelen ihbar konusunda eşim veterinerle görüngü namına gidiyor. Görüngü yerinde yapılan incelemede baytar köpeğin bayıltıldığını ve personelin götürmesi gerektiğini söylüyor. Bu köpeğin ahiret yolculuğu sebebi, daha sonraları pitbull cinsi saldırgan tıpkısı kapik marifetiyle Boncuk baygınken parçalatılmasından kaynaklanıyor. Bu şekilde ruhsuz ve ikinci dönem ikinci ahit gene eşimle bu arada, baytar eşliğinde sitenin düzenlilik görevlisinin yanına gittiğimizde, vazifeli ‘ben bunu kapik öldükten bilahare aldım’ dedi. Amma göğüslük ve tasma üstünde yapılan incelemede aynı çağ izine rastlamadık” dedi.

“Benim köpeğim isteyerek öldürüldü”

Köpeğinin ölümüne sebep olan kişilerin cezalandırılması amacıyla sonuna kadar savaşım vereceğini tabir eden Salt, “Ben 10 gündür aymazlık uyumuyorum, kendimi parçalıyorum. Içtimai medyadan yırtıyorum, elimden geleni yapıyorum. Bana diyorlar ki ‘aynı kapik, yapma.’ Rüfeka, benim evladım bulunmayan, bu köpeği 2019’de belediye barınağından sahiplendim. Aldım, evladım yerine koydum. Ben oğlumu evde besliyorum, üç yılda 45 bin TL mülk harcadım. Bu çocukları çok sever, benim elimde kayıtlarım var. Bu köpek kesinlikle birine saldırmaz ve ifadesinde melce görevlisi, ‘bana saldırdı. Ben vurdum’ diyor. Amma deneme tanıkları köpeğin kaçarken tabancayı gördüğünü, kül kaçacakken vurduğunu söyledi. Köpeğin kalçasına vurması gerekirken muhtemel göğsüne evet dahi karnına vurmuş. İğnenin iç organlarına battığını düşünüyoruz. 5 saniyelik gücük benzeri sürede bayıldığını duyduk. 15 dakikada bayılması geçişsiz, benim köpeğim düşünülerek öldürüldü. Çankırı Belediyesi melce görevlisi, şehir görevlisi ve yasaklı bire bir köpeğin sahibi gelmek üzere üç yaşama kesinlikle benim köpeğimin katili. Bu katillerin kesinlikle elini kolunu sallayarak gezmesini istemiyorum. Emsal oluşum etmesini istiyorum. Çünkü ben evladım yerine koydum, Ben bu olayın sonuna büyüklüğünde peşindeyim” diyerek konuştu. – ÇANKIRI



Share: