Çocuğu üzere baktığı köpeğinin cesedini parçalanmış halde buldu, gerçeği öğrenince hüngür hüngür ağladı

Çankırı’bile hayat dolu Hacı Ahmet Arı’ün çocuğu gibi baktığı köpeği, iddialara bakarak şehremaneti personeli vasıtasıyla mızrap iğne ile bayıltıldıktan sonraları aynı pitbull cinsi köpek vasıtasıyla boğularak öldürüldü. Münezzeh, köpeğini bayıltarak sokakta bıraktığı öne sürülen belediye personeli ile üzerindeki esirgeme aksesuarlarını araklayıcı nüfus ve pitbull cinsi köpeğin sahibinden şikayetçi oldu.

Çankırı’dahi hararetli Hacı Ahmet Münezzeh’ün 3 sene önceki barınarak aldığı ve çocuğu kabil beslediği ‘K9 kırması’ cinsi köpeği “Boncuk” 5 Ağustos tarihinde evden kaçarak kayıplara karıştı. Günlerce köpeğini arayan Ahmet Arı, 10 Ağustos tarihinde Katarakt Mahallesi’ndeki yersiz bir arazide köpeğini geberik bir halde buldu. Köpeğinin üzerindeki koruma göğüslüğünün olmadığını ve köpeğinin vücudunun parçalandığını gören Sili, durumu polis ekiplerine bildirdi. Baytar hekimle gelişigüzel köpeğin bulunduğu alanda tetkik işleyen Salt, vatandaşlardan köpeğinin Çankırı Belediyesi personeli tarafından metal iğne ile bayıltıldıktan sonra tıpkı köpek tarafından parçalandığını ve dulda amaçlı taktığı göğüslüğün ise çalındığını öğrendi. Köpeğinin bire bir koca yoluyla yasaklı hamur aynı köpeğin saldırtılması sonrasında öldürüldüğünü kanıt eden Ahmet Münezzeh, köpeği bayılttıktan sonra sokakta bırakan şehremaneti personeli, siper göğüslüğünü kayran zat ve köpeğinin ölümüne etmen olduğu yasaklı cins köpeğin sahibi hakkında cürüm duyurusunda bulundu.

“Barınak görevlisi araçtan iner inmez uyuşturucu tabancasıyla vuruyor, vurduktan sonra arabasına binip ferasetsiz gidiyor”

Çevredeki vatandaşların köpeğinin uray personeli vasıtasıyla maden enjeksiyon ile bayıltıldığını gördüklerini söylediğini anlatım fail Arı, köpeğinin saldırgan benzeri köpek olmadığını ve sahipli olduğunu gösteren tıpkısı tasmasının olduğunu belirterek, “8 Ağustos pazartesi haset Boncuk isimlik K9 kırması köpeğim şehremaneti barınağı görevlisi vasıtasıyla metal iğne ile bayıltılmış ve görüngü hesabına tecezzi edilmiş. Daha sonraları bölgede kâin sitenin aynı personeli yoluyla yığılmış köpeğin üstüne uz köpeklere alın arkalamak için takılan havari önlük ve dikenli tasması münfail. Akabinde dahi üzerine uzman yasaklı köpek, pitbull cinsi bire bir köpek aracılığıyla komutla saldırtılarak, parçalanmasına sebebiyet verilmiştir. Olayın yeri Katarakt Mahallesi ile İlker Tuncay İlköğretim Ortaokulu arasında oluyor. Şehir sakinleri eliyle benzeri takım kapik olduğu barınağa bildiriliyor ve barınak yetkilisi, baytar izinde olduğu halde köpekleri almak amacıyla yahut köpekleri oradan çekmek üzere geliyor. Ayrıksı köpekler kaçıyor, Boncuk aile köpeği olduğu ve insana alışkın köpek olduğu amacıyla kaçmıyor. Barınak görevlisi araçtan iner inmez maden tabancasıyla vuruyor, vurduktan bilahare arabasına binip gabi gidiyor. Elan sonra 1 Ağustos’ta bana ihbar geldi. Ben köpeği 4-5 gündüz muttasıl demeden canımı hiçe sayarak eşim ile birlikte aradım. Mevrut ihbar konusunda eşim veterinerle görüngü yerine gidiyor. Fenomen yerinde yapılan incelemede baytar köpeğin bayıltıldığını ve personelin götürmesi gerektiğini söylüyor. Bu köpeğin ahiret yolculuğu sebebi, henüz sonraları pitbull cinsi agresif aynı kapik eliyle Boncuk baygınken parçalatılmasından kaynaklanıyor. Bu şekilde sönük ve ikinci gün ikinci çevrim gene eşimle bu arada, veteriner eşliğinde sitenin asayiş görevlisinin yanına gittiğimizde, görevli ‘ego bunu köpek öldükten sonradan aldım’ dedi. Ama göğüslük ve toht üstünde yapılan incelemede tıpkısı içki izine rastlamadık” dedi.

“Benim köpeğim isteyerek öldürüldü”

Köpeğinin ölümüne sebep olan kişilerin cezalandırılması amacıyla sonuna kadar savaş vereceğini tabir fail Sili, “Ego 10 gündür aymazlık uyumuyorum, kendimi parçalıyorum. Içtimai medyadan yırtıyorum, elimden geleni yapıyorum. Bana diyorlar ki ‘bir köpek, yapma.’ Ihvan, benim evladım namevcut, bu köpeği 2019’da uray barınağından sahiplendim. Aldım, evladım hesabına koydum. Ben oğlumu evde besliyorum, üç yılda 45 bin TL dünyalık harcadım. Bu çocukları çokça sever, benim elimde kayıtlarım var. Bu kapik banko birine saldırmaz ve ifadesinde melce görevlisi, ‘bana saldırdı. Ego vurdum’ diyor. Ama görgü tanıkları köpeğin kaçarken tabancayı gördüğünü, tüm kaçacakken vurduğunu söyledi. Köpeğin kalçasına vurması gerekirken beklenen göğsüne evet bile karnına vurmuş. İğnenin iç organlarına battığını düşünüyoruz. 5 saniyelik güdük aynı sürede bayıldığını duyduk. 15 dakikada bayılması geçişsiz, benim köpeğim bilerek öldürüldü. Çankırı Belediyesi barınak görevlisi, kent görevlisi ve yasaklı benzeri köpeğin sahibi kalkışmak üzere üç sevimli kesinlikle benim köpeğimin katili. Bu katillerin kesinlikle elini kolunu sallayarak gezmesini istemiyorum. Yaşıt yapılanma etmesini istiyorum. Çünkü ego evladım hesabına koydum, Ego bu olayın sonuna kadar peşindeyim” diye niteleyerek konuştu. – ÇANKIRI

Share: