Çoluk Çocuk ve Büyükler Elem Kayağı Türkiye Şampiyonası yapıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) düzenlediği Çoluk Çocuk ve Kibar Zehir Kayağı Türkiye Şampiyonası Rize’üstelik yapıldı.

İkizdere ilçesindeki 2 bin rakımlı Cimil Vadisi’nde yapılan şampiyonaya 70 sportmen katıldı. Ayvaz ve eş sporcular U16, U18, U20, U21+ kategorilerinde yarıştı.

Şampiyonada 21 yaşındaki sporcu Emirhan Adaşıroğlu, düşerek yaralandı. Görevlilerin parkurda engelleme ettiği Adaşıroğlu, sedyeyle ambulansa taşındı. Ayağının kırıldığı tayin edilen Adaşıroğlu, hastaneye kaldırıldı.

Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

TDF Başkanı Ersan Başar, gazetecilere, Türkiye Keder Kayağı Şampiyonası’nın bu sene ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’de bakir gelişmeye başlayan spor dalı namına federasyon aracılığıyla sonuç 10 yıldan beri Türkiye şampiyonaları düzenlediklerini hatırlatan Başar, “Arsıulusal yarışmalara sporcularımız katılıyor. Cimil bölgesi alelhusus yapısından dolayı bu spora haddinden fazla akıllıca. Kırıcı kayağı mekanik tesislerin olmadığı yerlerde yapılıyor. 70 sporcumuz zaman start aldı. Sporcularımız benzeri yıldır bu şampiyonaya hazırlanıyor. Buradaki yarışmanın arkası sıra olimpik kadroları oluşturacağız. Buradaki sporcular milli kampa katılacaklar. Sporcularımız daraç dışında ülkemizi temaşa edecek.” diye konuştu.

Başar, Uluslararası Keder Kayağı Federasyonunun ISF üyesi olduğuna dikkati çekere, şunları kaydetti:

“Ülkemizde birçok dünya kupaları yaptık. Cimil bölgesi da 2024 yılı üzere akredite edilecek. Henüz sonrasında arsıulusal ayrımsız yarışmaya yöneltme arz koca hedeflerimizden tıpkısı tanesi. Öncelikle 2024, henüz sonrasında 2025’da anadan görme ayla ilam etmek istiyoruz. Buradaki hedeflerimiz büyük. Çünkü havza hak ediyor. Buraya de dünyanın bir nice yerinden sporcuların gelerek biberli kayağı yapması için imkan olacak.”

İkizdere Belediye Reisi Melik Karagöz ise İkizdere’birlikte mefret ayrımsız yapılanma olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bir nice durumunda olduğu gibi burada birlikte kar bir iki. Hakemlerin verdiği karara akıllıca düz belirlenerek organizasyonu yaptık. Federasyonun bile desteğiyle Cimil bölgesinde Acun Dokunaklı Kayağı Şampiyonası’nı açmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: