Çorum Belediyesi’nden sünnet şöleni

Çorum Belediyesi’nce rastgele yıl anadan görme adına düzenlenen ‘Sünnet Şöleni’nde bu sene 150 yavru erkekliğe önceki adımını attı.

Çocuklara site turu attırılması ile başlayan izlence Hıdırlık’ta yapılan duanın ardından Perşembe Pazarı’nda düzenlenen etkinliklerle bitmeme etti. Şölene animasyon gösterileri hasep kattı.

Burada bir enformasyon işleyen Çorum Belediye Reisi Dr. Halil İbrahim Aşgın, hakeza bir güzel organizasyonu geçmiş yıllarda pandemi dolayısıyla yapamadıklarını belirterek, “Pandemi diye tıpkı bela vardı. Maskesiz, mesafesiz tıpkısı arada olamıyorduk. Allaha hamdolsun bizi yine tıpkısı araya getirdi. Yavrularımızla beraber, ailelerimizle beraber benzeri Sefir sünnetini, Sefir efendimizden bize miras artan bu sünneti diriltme ika imkanını bize sundu. Bu birliktelik oldukça, çocuklarımızın gözlerindeki bu ışık, yârenlik berenarı milletimizin duası oldukça, Cumhurbaşkanımızın önümüzde az çok ara vermek bulunmayan yola devam diyorum. Yavrularımızı tebrik ediyorum” dedi.

‘Darülfünun öğrencileri için çamaşırhaneler kurulacak’

Konuşmasında darülfünun öğrencileri amacıyla çamaşırhaneler kuracaklarını hatırlatan Komutan Aşgın, “Bu projeyi ilk defa burada açıklıyorum. Kestirmece 20 bin üniversite öğrencimiz var. Bu kardeşlerimiz bize hayat. Öğrencilerimizin genişlik az yüzde 50’si ayrıksı şehirlerden geliyor. Darülfünun öğrencilerimiz amacıyla çamaşırhaneler kuracağız. Yavrularımız kirli ile çamaşırlarıyla uğraşmayacaklar. Öğrencilerimiz çamaşırlarını bize getirecek bizde onları pırıl pırıl yıkadıktan sonra vurdumduymaz konfirmasyon edeceğiz. Bu hizmetimiz üniversitemiz açılınca başlayacak” ifadelerini kullandı.

Programa YANLIŞSIZ Tümen İl Başbuğ Vekili Uca Evlücü, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve aileler katıldı. – ÇORUM

Share: