Çorum’da barut, fişek, kapsül üretecek tesislerin esas atma töreni gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorum’un Sungurlu ilçesinde kurulacak barut, fişek ve kapsül üretim tesislerinin Türkiye’de yegâne seferde temeli atılan arz nazik defans sanayisi yatırımı olduğunu belirterek “Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek.” dedi.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) KAZANÇ koordinatörlüğünde Çorum Sungurlu OSB’de kurulacak alanda, Nitrogliserin, Nitroselüloz ve Toptan Barut Üretim Tesisleri, Fişek Istihsal Tesisi ve Kapsül Üretim Tesisi bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı açım töreninde mütekellim Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, defans sanayisinde hizmet verecek 5 fabrikanın temelini attıklarını söyledi. Tesislerin ülkeye balkı olmasını dileyen Vekil Varank, şunları kaydetti:

“Barut, barutun incelmemiş maddesi nitrogliserin ve nitroselüloz, fişek ile kapsül fabrikalarından oluşacak tesislerimiz 6 milyar liralık envestisman tutarına sahip. Türkiye’de biricik seferde temeli atılan yer nazik defans sanayisi yatırımı. Burada bütün fabrikalar tamamlandığında 2 bin 500 hemşehrimiz istihdam edilecek. Bu kalemlerde Türkiye’nin ithalatı 200 milyon avro, bu 200 milyon avro dahi memleketimizde, ülkemizde artmış olacak.”

Törene, Milli Savunma Icra Vekili Yardımcısı Muhsin Dere, MKE AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Share: