Çorum’da torunlar Vekâlet ve belediye iş birliğiyle yüzme öğreniyor

Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı ile Çorum Belediyesi hareket birliğinde kentin dört durumunda kurulan seyyar yüzme havuzlarında çocuklara anne yüzme becerisi kazandırılması hedefleniyor.

Toyluk ve Spor Bakanlığının “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında site merkezindeki Tevfik Kış Spor Salonu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cuma Namazı Pazarı ile Çorum Belediyesi Kermen Mahalle Spor Tesisi bahçesinde portatif yüzme havuzu kuruldu.

Çocukların spor tesislerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen himmet kapsamındaki yüzme kursları başladı.

Çorum Şehremaneti Komutan Yardımcısı İsmail Yağbat ile Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlayan, Kale Mahalle Spor Tesisi’ni konuşma ederek seyyar yüzme havuzunu inceledi.

Yağbat, gazetecilere, portatif yüzme havuzlarındaki kursların bağlam gördüğünü söyledi.

Kursların ilkgüz sonuna büyüklüğünde devam edeceğini dile getiren Yağbat, “Herkes projeden çok memnun. Haftanın altı haset dört vizyon şeklinde yüzme kursu veriliyor. Burada tahminî bin kişiye yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Ayrıksı kurslarımızla binlerce çocuğumuz yüzme öğrenmiş olacak.” dedi.

Çağlar birlikte Bakanlığın bu garip projelerle insanların spor ika alanlarına ulaşımını kolaylaştırdığını vurgulayarak “Vatandaşlarımızdan, ‘Tatile gidiyoruz, çocuklarımız yüzme bilmiyor.’ ifadeleri duyuyoruz. Tatile gittiklerinde, denizle, gölle karşılaştıklarında ferah ferah yüzebilmelerini hatırlamak istiyoruz. Seyyar havuzlarla muvasala sorununu üstelik ortadan kaldırmış oluyoruz.” diye konuştu.

Kursta yüzme eğitimi düz 6. derslik öğrencisi Imge Aka ise daha yüzme bilmediğini belirterek “Açıldığını arkadaşlarımdan öğrendim ve yüzme hıfzetmek üzere buraya geldim. Gelecek hafta tatile gidiyoruz, gittiğimde kendimi deneyeceğim.” ifadesini kullandı.



Share: