Cubiti Yükseköğretim ve Araştırı Bakanlığı heyetinden Rektör Çiftçi’ye ülfet

Cubiti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı heyeti, işbirliği çerçevesinde temaslarda mevcut olmak amacı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi konuşma etti.

Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasından yapılan ve teferruatlı süredir bitmeme eden işbirliği çerçevesinde hikmet birikimi ve imkanlarını Cibutili öğrencilere aktarılıyor. Cibuti Üniversitesi’nden çıkışlı olan başarılı öğrencilere sunulan yurtdışı terbiye bursu ile faziletli lisans eğitimi alması planlanan öğrencilere ait temaslarda düşmek üzere Cubiti Yükseköğretim ve Araştırı Bakanlığı heyeti, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Maraba’yi konuşma etti.

Bakan Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, Türkiye’de değişik konularda işbirliği yaptıkları 3 üniversiteden biri olan Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu eğitim kalitesinden ve imkanlardan serencam derece memnun olduklarını ve gelecek akademik sene için tahminî 60 öğrenciyi faziletli lisans eğitimi amacıyla göndermeyi istek ettiklerini dile getirdi. Ziyarette ayrıca kâin öğrencilere ilişik tıpkı kıymetlendirme yapılarak Cibuti Cumhuriyet’inin öğrencilerden beklentilerine ilişkin düşün alışverişinde bulunuldu.

Rektör Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin mektepli odaklı ayrımsız yetişek anlayışı benimsediğini ve öğrencilere sunulan imkan fırsatların geliştirilmesi için daima çalışmaya bitmeme ettiklerini belirterek Cibuti ile işbirliğinden ve burs almaya doğruluk kulaklı öğrencileri Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne akseptans etmekten memnuniyet duyacaklarını rapor etti. Mülakat misafirlere bağış arz edilmesi ile sona erdi. – ÇANKIRI

Share: