Çukurova’nın gençleri ayn dolduruyor

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Sazak Yenişehir Belediyesi’nde maharet ekibin talimatı doğrultusunda A takımla birlikte antrenmana çıkan tüvana basketbolcular, performansları ile ilgi çekiyor. A takımda mihman olmayı amaçlayan çoluk çocuk, hem ÇBK’ye hem bile Türk basketboluna mufassal yıllar hizmet etmek istiyor.

Enfrastrüktür yatırım ve projeleri ile birlik spor camiasının takdirini toplayan Çukurova Basketbol’de oyuncuların gelişimine iri ehemmiyet veriliyor. Kendilerine özel antrenör, kondisyoner, fizyoterapist, ruh bilimci ve diyetisyenlerle çalışan, yükselen performanslarının karşılığını bile milli formayı giyerek düz gençler kulüp içerisinde birlikte ödüllendiriliyor. ÇBK’nın Altyapılar Genel Koordinatörü Halil Demirbilek ve U14-U12 Topluluk Başantrenörü Ulvi Doğan Korkmaz ile Türk basketboluna kazandırdığı yetenekler; Elanur Menteş (18), Edanur Karabulut (17), Elif Mağrip, Elif Özdemir (15), Azra Gültekin, Dilara Ersoy ve Kosovalı Malvina Haziri (14), Beceri Eş Güdümcü Galibiyet Kalaycıoğlu’nun talimatı doğrultusunda A takımla alay malay antrenmanlara çıkmaya başladı.

Kaptan Esra Ural Topuz, Asena Sarp, Sinem Ataş, Gökşen Fitik, Diğer Okkalı ve Gamze Takmaz gibi deneyimli isimlerle idman yapan zinde basketbolcular, çalışkanlıkları ve ense düzem performanslarıyla ayn dolduruyor. Gösterilen tabur oyunlarını candan izleyerek verilen direktifleri harfiyen yerine getirmeyi amaçlayan gençler, alıştırma boyunca büyük benzeri özveri ile çalışıyor. ÇBK’nin eş basketbolunun lokomotifi olma hedefiyle günden güne büyüdüğünü tamlayan teknik koordinatör Galibiyet Kalaycıoğlu, “Bu büyümeyi gerçekleştirecek olan, gençlerin gelişip A takımda oynayarak bu görevi onların devralması ve bayrağı henüz yukarılara taşımasıdır. Bu doğrultuda sürekliliği sağlamamız lazım. Altyapı oyuncularımız 1 hafta süresince bizimle çalıştı. 4 oyuncumuz milli takımda olduğu amacıyla aramızda değil. Onlar de kamer sonu itibariyle gelince, antrenmanlarımızı elan güçlü devam edeceğiz” dedi.Gençlerin çok arzulu ve iştahlı olduklarını fakat mezuniyet etmeleri müstelzim teferruatlı benzeri el olduğunu kaydeden Kalaycıoğlu, “Enfrastrüktür oyuncularımızın kâffesi burada olmaktan bahtiyar ve çokça iştahlı, hevesli çalıştıklarını gördüm. Bu de bizi mutlu etti. Bize enerji verdiler. A mızıka oyuncuları birlikte onlarla yakından ilgilendi. Gençlerimiz gördüler kim, A takımda yutturmak üzere önlerinde bitirme etmeleri müstelzim bir posta var. A takıma bir lahzada çıkıp avutmak niteliksiz değil. Ne kadar eksikleri olduğunu, neler yapmaları gerektiğini, burada görev ahzetmek üzere imdi çalışmaları gerektiğini anladılar. Haddinden Fazla iştahlı olmaları bu işi başaracaklarını gösteriyor” diye konuştu.Daha önceki A takım havasını soluyan Elanur Menteş ise şunları söyledi: “Kendimi haddinden fazla gani hissediyorum ve A takımla antrenmana geçmek beni çok bahtiyar ediyor. 2 senedir onlara alıştım. Esra ablalar çok koruyucu oluyorlar, mutluyum ve heyecanlıyım. Arkadaşlarıma üstelik elimden geldiğince arkalama etmeye çalışıyorum. Egzersiz esnasında çokça heyecanlanıyorlar. Günah yapmaktan korkmamalarını söylüyorum kim hata yaparak büyüyeceğiz. İlk hedefim A takıma çıkmaktı. Onu adım adım başarıyorum. İkinci hedefim ise milli bando. Milli takımlara revan arkadaşlarımı görünce gururlanıyorum.”

A takımla antrenmanlara çıkmanın kendilerini deneme kazandıracağının altını çizen Elif Gün Batısı birlikte takım halinde dolgunca çalıştıklarını dile getirerek, “1-2 yıl sonradan bozukluk A milli olmayalım. 1 sene sonra ihtimal de A takımda oluruz” ifadesini kullandı.



Share: