Cumhur Reisi Erdoğan, depremde hayatını kaybeden Şeyma’nın annesiyle görüştü! Gailesiz kızın adı ayrımsız okula verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’birlikte minval kaza Yeşilyurt Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar sitesinin 1’inci katında göçük altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Nur Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyma için taziyelerini ileterek, göçük altından kurtarılan anneye esbak olsun dileklerini iletti.

ADI BİR OKULA VERİLECEK

Öte yandan, depremde hayatını kaybeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Elif Saf Şeyma Dalhançer’in annesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kızının isminin yaşatılmasını isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan de, kentte yapılacak tıpkısı okula Şeyma’nın adının verilmesi amacıyla Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer’e mir verdi.

“ACIMIZI PAYLAŞTILAR”

Kızının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde okuduğunu nâkil anne Ulviye Dalhançer, “4’üncü sınıftı. Çok faal ve muvaffakiyetli ayrımsız kızdı. Kızım sağlık bölümünü okuyordu. Vurgun ve âdeta olmasına rağmen daima soluk verirdi. Kızım bozukluk koku veriyorsun büyüyünce verirsin dediğimiz üstelik bulunmayan esas ‘yardım edeceğim beyaz zehir çağ verdim’ derdi. Kendisi organlarını bağışlamıştı. 22 yıl boyunca çokça pir aynı üzeri geçirdik. Kızımı anlatamam. O bizim evimizin sıradan annesiydi. Yaşı küçüktü amma alelacayip birisiydi. Kızımı hakeza dağ bir olayda kaybedince Tanrı de bana teselliler gönderdi. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Devletimiz ve hükümetimiz var olsun. O acıyla Cumhurbaşkanımıza, ego kızımın adının yaşatılmasını istiyorum kendisi sizi haddinden fazla severdi sizin ilçenizde okuyor dedim. Cumhurbaşkanımız de bizimle haddinden fazla ilgilenerek Milli Eğitim Bilimi Bakanımız burada tığ Malatya’dahi kızımızın adını bir okula verelim dedi. Sıhhatli olsunlar bizimle amiyane ilgilendiler ve acımızı paylaştılar.” dedi.

Share: