Cumhur Reisi Erdoğan, depremde hayatını kaybeden Şeyma’nın annesiyle görüştü

– Cumhur Reisi Erdoğan, depremde hayatını kaybeden Şeyma’nın annesiyle görüştü

Depremde hayatını kaybeden Şeyma Dalhançer’in, anısı okulda yaşatılacak

MALATYA – Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’birlikte depresyon altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Berrak Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Taziyelerini ileten Cumhur Reisi Erdoğan, Malatya’bile Şeyma’nın hatırasını keyiflendirmek yerine, aynı okula adının verilmesi üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e buyruk verdi.

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Model üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde ki depremlerde minval ilçe Yeşilyurt Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar sitesinin 1’inci katında kriz altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Işıklı Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyma amacıyla taziyelerini ileterek, göçük altından kurtarılan anneye önceki olsun dileklerini iletti. Öte yandan, depremde hayatını kaybeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Elif Fer Şeyma Dalhançer’in annesi, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’dan kızının isminin yaşatılmasını isterken, Cumhur Reisi Erdoğan üstelik, kentte yapılacak aynı okula Şeyma’nın adının verilmesi amacıyla Milli Yetişek Bakanı Mahmut Özer’e talimat verdi.

Kızının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuduğunu aktaran asıl Ulviye Dalhançer, “4’üncü sınıftı. Çok enerjik ve kudretli bir kızdı. Kızım keyif bölümünü okuyordu. Algın ve aşağı olmasına karşın daim zaman verirdi. Kızım bozukluk koku veriyorsun büyüyünce verirsin dediğimiz dahi bulunmayan ana “arkalama edeceğim beyaz zehir soluk verdim” derdi. Kendisi organlarını bağışlamıştı. 22 sene süresince çok adamakıllı tıpkısı mülk geçirdik. Kızımı anlatamam. O bizim evimizin hasis annesiydi. Yaşı küçüktü amma bambaşka birisiydi. Kızımı böyle biberli tıpkı olayda kaybedince Cenabıhak’ta bana teselliler gönderdi. Cumhurbaşkanımızdan Cenabıhak razı olsun. Devletimiz ve hükümetimiz var olsun. Cumhurbaşkanımızı haddinden fazla seviyoruz. O acıyla Cumhurbaşkanımıza, ego kızımın adının yaşatılmasını istiyorum kendisi sizi çok severdi sizin ilçenizde okuyor dedim. Cumhurbaşkanımız da bizimle çok ilgilenerek Milli Eğitim Bakanımız burada tığ Malatya’dahi kızımızın adını tıpkısı okula verelim dedi. Sağ olsunlar bizimle bayağı ilgilendiler ve acımızı paylaştılar. Ailem şuan yanımda acımı paylaşıyor amma Cumhurbaşkanımızın acımızı paylaşması beni ferahlattı. Acımız tarifsiz amma Cumhurbaşkanımız ve devletimiz ayakta. Tığ güçlüyüz. Bu durumları aşacağız” dedi.

Share: