Cumhur Reisi Erdoğan, Manisa’da açtığı camiye insan verdi

Manisa’dahi Osmanlı- Selçuki mimarisi etkisiyle yapılan 4 minareli caminin açılışını gerçekleştiren Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, ayrıntılı zamandır adam aranan camiye Manisa’nın fatihi Saruhanbey’in ismini verdi.

Manisa’ya şişko açılış töreni üzere gelen Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, Yunusemre Belediyesi eliyle Vadi Camii adıyla yapımı tamamlanan Osmanlı ve Selçuklu mimarisi esintileriyle yapılan 4 minareli caminin açılışını gerçekleştirdi. Camiye geldiğinde büyük aynı bağlılık gösterisiyle karşılanan Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, camide Kur’an-ı Kerim okuyarak cami üzerine bilgi aldı. Camiyi gezdikten bilahare vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakeza oylumlu tıpkı eseri akşam ezanı namazını beraber kılma ve açılışını ika şerefine başarmış olduğumuz amacıyla hangi mutlu bizlere ve zer Uray Başkanımız şuana büyüklüğünde bu işi erteledi. Bu akşam ismini da camimizin koyalım, dedi. Buranın fatihi kim? Saruhan Koca, reva değil mi? Nedeniyle Camimizin adını üstelik Saruhanbey olarak koymuş olalım. Okşayıcı olsun. Rabbim onların mekanlarını cennet eylesin. Sayın Başkanımız Mehmet kardeşimize, onunla beraber burada emeği olan mimarından mühendisine, birlik işçisine tamlık hayır severlere Cenabıhak razı olsun diyorum. Onların üstelik ölmüşlerine buradan yağmur gönderelim. Rabbim uçurum ve yardımcıları olsun. Elan nice eserleri inşa ve diriltme etmeyi nasip etsin” dedi.

Kurdele kesimi ile resmi açılışı yapılan Saruhanbey Camii’nde geldiği kabil sadakat gösterileriyle ayrılan Cumhur Reisi Erdoğan Manisa’dan ayrıldı. – MANİSA



Share: