Cumhur Reisi Erdoğan, SELIM Parti 21. Bünye Yıl Dönümü Programı’nda konuştu: (3)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, ” Türkiye’yi tıpkısı yüzyıl öne çıkarmaya çalışırken bire bir çağ geriye götürmeye kalkanlara dünyayı aksine döndüremeyeceklerini baş başa göstereceğiz.” dedi.

Erdoğan, partisinin ATO Congresium’üstelik düzenlenen 21. bünye sene dönümü kutlamasında yaptığı konuşmada, AK Fırka’nin, Türkiye’nin asırlık demokratlık ve kalkınma eksiklerini tamamlamakla kalmadığını, 20’nci yüzyılın geçmiş çeyreğinin kalıplarına sıkışıp mütezayit Türk siyasetini de 21’inci yüzyıla nakil başarısını gösterdiğini söyledi.

Türkiye’yi geriye atmak isteyenler olduğuna bel fail Erdoğan, “Rastgele hangi kadar birileri bibi ülkemizi, 20’nci yüzyılın yoksulluğu ve yoksunluğu körükleyen, hak ve özgürlüklere antagonist, milletin değerlerine münazaa besleyici, kitap ve hizmet düşmanı, manda ve onun gölgesi vasilik özlemcisi, kavgadan, kamplaşmadan, çatışmadan beslenen, dünyadan dayanıksız, vizyonsuz, hedefsiz, muhabbetsiz, hiçbirimizin hatırlamak üstelik istemediği sisli iklimine kafasız tevdi etmek istiyorsa bile inşallah bunu başaramayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ülkeyi rejim müktesebatları 1940’ların tek parti faşizminden, iktidara gelme pratikleri 27 Mayıs darbesinden ibaret olanların çırpınışlarının yararsız olduğunu belirterek, “Ferdî hırslarının ürünü ajandaları sebebiyle bunların kurduğu masaya kötek olanlara ise biz yemeden içmeden acıyoruz. Tığ Türkiye’yi bire bir çağ öne çıkarmaya çalışırken aynı asır geriye götürmeye kalkanlara dünyayı tersine döndüremeyeceklerini beraberce göstereceğiz.” diye konuştu.

AK Fırka’nin 2023 hedeflerinin karşısına yegâne parti CHP’si devrinin zulüm ve yoksulluk uygulamalarının güzellemeleriyle çıkanlara daha çok kimsenin değer etmediğini kaydeden Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

“Tekrar bizim 2053 vizyonumuzun karşısına, düz yazı ettiğimiz eserleri bozma, yaptığımız hizmetleri tersine irca vaadiyle çıkanlara kimesne kulak vermiyor. Tek sermayesi YANLIŞSIZ Öğür, Halk İttifakı ve Tayyip Erdoğan husumeti olanlar, hemen temas tarafı buram buram manipülasyon kokan sosyal iletişim araçları mecralarında ve Türkiye düşmanı çevrelerde valör buluyor. Elbette aynı bile bunların yanı sıra PKK’sından FETÖ’süne birlik yıldırı örgütleriyle bunların sivil görünümlü uzantıları var.”

“Milletimiz ülkeye kazandırılan eserlere ve hizmetlere bakacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, iradesini sandığa yansıtırken gözettiği ölçülerin çokça eksantrik olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

“Milletimiz sandığa gittiğinde önce bugüne büyüklüğünde ülkeye kazandırılan eserlere ve hizmetlere bakacaktır. Eğitimde YANLIŞSIZ Tümen iktidarı neler yaptı, sağlıkta neler yaptı, adalette neler yaptı, bunun yanı sıra ulaşımda neler yaptı, tarımda neler yaptı, dış politikada neler yaptı? A’dan Z’ye bilcümle bunları benim milletim gözden geçirmeyecek mi? Geçirecek. Ardından kendisi ve evlatları için yeryüzü gani geleceği kimin hazırlayacağına bakacaktır. Kardeşlerim, gençlik amacıyla yeryüzü kebir olan nedir? Birinci derecede terbiye öğretimdir. Bunu başarıyla Türkiye’dahi gerçekleştiren hangi erk olmuştur? Tığ olduk, tığ.”

Kendisinin 75 kişilik sınıflarda okuduğunu, o dönemde 100-110 nefis sınıfların üstelik olduğunu dile getiren Erdoğan, şu an ise öğrencilerin 15-20 kişilik sınıflarda eğitim tedris gördüğüne bel etti.

Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye’birlikte 76 darülfünun olduğunu hatırlatarak, şu anda 81 ilin tamamında toplanmış 208 darülfünun bulunduğunu amma CHP’lilerin “Bu büyüklüğünde üniversiteye ne lüzumlu var?” dediğini belirtti.

“Bunu kimseye dedirtmek istemiyoruz”

İbrahim Tatlıses’in, ” Şanlıurfa’bile Oxford vardı dahi okumadık mı?” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Tığ bunu kimseye dedirtmek istemiyoruz. Hakkari’da de üniversite var, Şırnak’ta dahi üniversitemiz var, Iğdır’üstelik de üniversitemiz var. Ne ilimiz olursa olsun, hepsinde elhamdülillah üniversitemiz var. Artık öğrencilerimizin ayağına profesörlerimiz, doçentlerimiz geliyor ve onlara bulundukları illerde dersini veriyor. Bunu biz hallettik.” diye konuştu.

Reisicumhur Erdoğan, yaptıkları esenlik yatırımlarını de hatırlatarak, “Şu anda 19 şerha dev kent hastanemiz var. Şu anda hastanelerimizin olmadığı ülke ve ilçe kalmadı. Derdimiz ne? İstiyoruz ki tek ilimizde bu sorumluluk yaşanmasın. Deminden Ankara’birlikte önümüzdeki ayak tabanı inşallah yetişecek, ikinci site hastanesini de açıyoruz. İstanbul’da zaten Çam ve Sakura Şehir Hastanemiz var ama bunun beraberinde Ataköy Havalimanı’nda ve Sancaktepe’dahi dahi yeniden aynı şekilde üç ayda bitirdiğimiz kent hastanelerimiz var. Bunları tığ yaptık. Bu zümre hizmetleri fayrap etmek SELIM Öğür’ye değer.”

(Sürecek)

Share: