Cumhur Reisi Erdoğan, Uyanık ve Deniz Boyu Güvenlik Akademisi Tekmil Töreni’nde konuştu: (1)

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, “Komşularımıza incitici düşmüşse, kapılarımızı, pencerelerimizi kapatıp ‘bana ne’ diyemeyiz. Yüzyıllar boyunca cihana adalet dağıtmış bir ecdadın torunları yerine ‘Bize ne Kudüs’ten, bize hangi Filistin’den, bize ne Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den, Türkistan’dan.’ diyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhur Reisi Erdoğan, Cingöz ve Kenar Düzenlilik Akademisi Başkanlığında düzenlenen Subay ve Astsubay Öğrencilerin Ikmal Töreni’nde konuştu.

Akademiden başarıyla çıkışlı olan öğrencileri kutlama eden Erdoğan, “Bugün 763’ü subay, 2 bin 937’si gedikli oluşmak için mecmu 3 bin 700 evladımızı fariza yerlerine uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu mezunlarımız arasında zat öğrencilerimizin birlikte dost ve ahi ülkelerden gençlerimiz bile bulunuyor. Temas biri milletimizin rağbet elçisi olan misafir öğrencilerimizi da kutluyor, kendilerine ülkelerinde üstlenecekleri görevlerde başarılar diliyorum.” dedi.

Erdoğan, mezun olan ecnebi öğrencilerin hem kişi toplumlarına bakım edeceğini hem bile ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine muhteşem katkı sağlayacağını belirterek, subay ve astsubayları bildirme donanımlı şekilde yetiştiren öğretmenler, komutanlar ve ailelerine teşekkürname etti.

Açıkgöz ve Kıran Güvenlik Akademisinden, kurulduğu 2016’dan bugüne büyüklüğünde 33’ü uluslararası öğrenci gelmek amacıyla toplam 23 bin 546 gencin mezun olduğunu nâkil Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bugün kat sevinci etkili temas öğrencimiz, ayrımsız selefleri kadar Türkiye’nin en gözde eğitim bilimi kurumlarından birinde terbiye aldılar. Bu yapı altında bulundukları müddet boyunca evlatlarımız, mesleki becerileri yanında akademik, toplumsal ve aydın yönlerini bile geliştirdiler. Kılgı ve teorik açıdan güç aynı eğitimi, alınlarının akıyla bitirerek, üstlenecekleri vazifeye hazır kuzuluk geldiler. Kullanılmamış mezunlarımız, Jandarma ve Periferi Düzenlilik teşkilatlarımızın değişik kademelerinde fariza alarak, efdal yer şuuru süresince milletimize aşkla hizmet ettiler, imdi bile hizmet edeceklerdir.”

“Vatanımızın bekası açısından bile dirimlik ehemmiyette görüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışlı olan subay ve astsubayların üstlendikleri sorumluluğu, şartlar ne olursa olsun gerçekten hesabına getireceğine içten inandığını dile getirerek, “Güllabi ve Yaka Düzenlilik teşkilatlarımızın gelecekteki komutanlarını yetiştiren bu akademide alınan eğitimi son basamak önemsiyorum. Buradaki gençlerimizin en kalifiye şekilde yetişmesini, milletimizin huzuru birlikte vatanımızın bekası açısından dahi dirimlik ehemmiyette görüyorum.” diyerek konuştu.

Kurnaz ve Periferi Güvenlik Akademisinin bir benzerinin dünyada olmadığını ifade fail Erdoğan, “Bura alelacayip, bu fiziksel mekana cemaat olan böyle bir yüksekokul yok ve buradan da eserleri görüyorsunuz. Bu şekilde dipdiri imanıyla, itikadıyla tıpkısı nesil yetişecek, komutanlar ordusu yetişecek. Onlar üstelik hangi Gabar’birlikte ne Cudi’birlikte hangi Tendürek’te ne Bestler Dereler’dahi bugüne kadar bittabi terörist bırakmadıysalar, artık de bırakmayacaklar.” dedi.

Erdoğan, polis ve bitirmiş teşkilatının, cuşiş, yeğin kadar felaketlerde de fedakarca çalıştığını vurguladı.

Türkiye’nin, üç kıtanın kesişme noktasında kayran düz, önemli önemi umulmayan faziletli benzeri coğrafi konuma ehil olduğunu söyleyen Cumhur Reisi Erdoğan, şöyle devam etti:

” Asya’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Avrupa’ya uzanan degaje benzeri bölgede yaşanan temas olay, bizi doğrudan etkilemektedir. Afganistan’üstelik 40 yıldır bitmeme fail bağırsak karışıklıkların, Libya’daki ardı arkası kesilmeyen cömert kavgasının, Yemen’da çözüme kavuşturulamayan çatışmaların, Suriye’bile 11 yıldır bitmeme eden taş yüreklilik ve saldırıların, Balkanlarda yeniden alevlenmeye başlayan gerilimlerin, Afrika’birlikte herhangi bir sene yüz binlerce cana dünyalık olan kıtlık ve fakirliğin, Kafkasya’da körüklenmeye çalışılan karışıklık girişimlerinin, velhasıl komşularının birlikte çokça serbest tıpkısı alanda ortaya sâdır krizlerin huysuz yansımalarını yeryüzü çok hisseden talih, hiç bittabi ülkemiz, vatanımız Türkiye’dir.”

Reisicumhur Erdoğan, kim ne derse desin, coğrafi konumu, kültürel ve beşeri bağları itibarıyla Türkiye’nin buralara sırtını kan dolaşımı lüksünün olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Komşularımıza kırıcı düşmüşse, kapılarımızı, pencerelerimizi kapatıp ‘bana hangi’ diyemeyiz. Yüzyıllar boyunca cihana adalet dağıtmış tıpkı ecdadın torunları olarak ‘Bize hangi Kudüs’ten, bize hangi Filistin’den, bize hangi Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den, Türkistan’dan.’ diyemeyiz. Özellikle alelhusus Batılılar gibi, ‘Bana hangi başkalarının acısından, gözyaşından.’ hiç diyemeyiz. Çünkü tığ tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle nam salmış şişman ayrımsız devletiz. Biz, vicdanıyla, merhametiyle temayüz etmiş büyük benzeri milletin evlatlarıyız. Hangi diyor ozan, ‘Bir zamanlar tığ dahi ulus, hem pekâlâ milletmişiz, gelmişiz dünyaya budun, tabiiyet nedir öğretmişiz.'”

(Sürecek)

Share: