Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan: “Tığ de laf namevcut, hareket var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’de planlı toplu açım töreninde yaptığı konuşmada, “Çorum’a elimiz abes gelmedik. Ziyaretimiz vesilesi güncel envestisman bedeli 3 bilyon 263 milyon lirayı aşan 78 cins eser ve hizmetin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Tığ de konu yok, iş var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’üstelik katıldığı toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 cins ürün ve hizmetin resmi açılışını yaptıklarını tabir eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde, Çorum merkezde yapımı tamamlanan okulları, Kur’an kursları, ilçelerimizdeki karı sağlığı merkezlerini, 112 istasyonlarını, kültürde Osmancık Ahali Kütüphanesini Çorum’un emrine veriyoruz. Hitit Üniversitemiz Kuzey Kampüsü, İlahiyat Fakültesi ile Oğuzlar yerleşkesinin önce etabını tamamladık” diye niteleyerek konuştu.

Şehre 15 bin kapasiteli çağcıl bir stat kazandırdıklarını anlatan Reisicumhur Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha geçmiş Çorum ziyaretimizde şehrimize çağdaş tıpkısı stat kazandırmanın sözünü vermiştik. Hamdolsun, 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumunu tamamlayarak, Çorum spor‘un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık. Şu anda Çorum 2. Yığın’bile. 2. Öbek Çorum’a yakışmaz. Çorum’dan güzeşte herkesi görkemi ile selamlayan stadyumumuzun kentimize ömre bedel olmasını diliyorum. Stadyumun yanında Alacalı, Oğuzlar, İskilip ilçelerimiz ile Çorum merkezdeki spor yatırımlarının birlikte ömre bedel olmasını istek ediyorum. Büyüklük Su İşlerimiz Osmancık İncesu Göleti Sulaması, Koçhisar Barajı İkinci Hane İçme Suyu İsale Hattı, Ala Yerey Toplulaştırma ve Tarla İçi Ihya Projelerini, Obruk barajı Mansup Düzenlemesi ve Kızılırmak-Osmancık Geçişini bitirdi. Kasaba ve Kentçilik Müdürlüğümüzün bakım binalarını, budun bahçelerini, güneş enerjisi santralleri ile altyapı ve çevre düzenleme işlerini zaman sizlerin istifadesine sunuyoruz. Tığ bile laf namevcut hareket var” ifadesini kullandı.

Cumhur Reisi Erdoğan, “Çorum Belediyesi, şehrimiz için aşkla çalışarak taş üstüne taş koymaya devam ediyor. Belediyemizin tamamladığı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni, nısıf olimpik yüzme havuzlarını, Ege Vakur Hanı ve Dikiciler Restorasyonu, cenaze ve define istasyonu, ulus kıraathanelerini, yan sahalarını yöntemince hizmete alıyoruz. İl Hususi İdaremiz hep 729 milyon liralık envestisman bedeli ile Çorum ve köylerine sulama tesisleri, su işleri, içmece göletleri, 112 Ivedili Davet Merkezi Müdürlüğü hizmet binasını kazandırdı. Bu eserlerin resmi açılışını üstelik zaman yapıyoruz” şeklinde konuştu. – ÇORUM

Share: