Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iri İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Aşama Tasdik Töreni’nde konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos 1999 depremini hatırlatarak, “Kardeşlerim, o felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda bittabi merhum reşit Ecevit vardı değil mi? Tamam o deprem afetinde acep kudret ne yaptı? Tamamen bittiler, tükendiler. Ancak biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık.” dedi.

Reisicumhur Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Hamle Tasdik Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’u rastgele köşesiyle ayrı sevdiğini söyledi.

Geçen hafta Üsküdar’daki Ayazma Camisi’ni ibadete, Uygarlık Üniversitesi Kütüphanesi’ni ise hizmete açtıklarını anımsatan Erdoğan, temmuzda İbn Haldun Üniversitesi’nin hatim törenine katıldıklarını dile getirdi.

Dünyanın dört gözle beklediği Ukrayna tahılının İstanbul Boğazı üzerinden taşınması törenine şahitlik ettiklerine aksan işleyen Erdoğan, “Esasen geçtiğimiz ay Eyüpsultan Belediyemizin toplu açılış törenini yaptık. İstanbul’dahi yenilenen Arkeoloji Müzelerimizi hizmete açtık. Ülkemizin andıran tarihindeki arz balaban ihanet olan 15 Orak Ayı çarpış girişiminin yıl dönümü vesilesiyle martir ve gazilerimizi Saraçhane’de andık. İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünün coşkusunu de kavim bahçesi olarak düzenlemeye başladığımız Atatürk Havalimanı alanında hep bu arada yaşamıştık.” ifadelerini kullandı.

“Tığ alay verdik mi yaparız”

Eğitimden ekin-sanata, uluslararası etkinliklerden milli bayramlara büyüklüğünde ülkeye ve şehre ayar katan seçme anda İstanbul’la gelişigüzel olduklarını vurgulayan Erdoğan, törene 60-70 bin kişinin katıldığı bilgisini paylaştı.

İki dönem geçmiş, 18 bin kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü olduğuna dikkati calip Erdoğan, depremin üzerinden 23 sene geçtiğini ancak acısının yüreklerde halen önceki günkü üzere gailesiz olduğunu anlatım etti.

“Rabb’imden bizleri gelişigüzel soy afetten ve felaketten koruma görevlisi eylemesini diliyorum.” diyen Erdoğan, “Kardeşlerim, o felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda bittabi rahmetli ergin Ecevit vardı değil mi? Evet o hareket afetinde acep erk hangi yaptı? Ağız Ağıza bittiler, tükendiler. Ancak biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl depremini hatırlayın, Van depremini hatırlayın, Simav’ı hatırlayın, Kütahya’yı hatırlayın. Hep bu depremlerde, Taşmak depremini hatırlayın, Sakarya’yı hatırlayın, Kocaeli’nin genelini hatırlayın, hepsinde simultane, Malatya’dahi, Elazığ’de bütün bu şehirlerimizi baştan ayağa kaldırdık. Zira biz kortej verdik mi yaparız ve yaptık.” diye niteleyerek konuştu.

(Sürecek)

Share: