Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’da dolgun küşat töreninde konuştu: (1)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne okkalı katacak bir defans uran projemizin açılışında, ordumuzun komutanlarıyla birlikte yaşadığımız sevince götürüm edemediklerini bütün alay malay gördük.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adliye Sarayı yanındaki miting alanında Marmaris-Datça Yolu, Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bodrum Şevket Hastanesi ile Yapımı Tamamlanan Başka Projelerin Şişko Açım Töreni’nde konuştu.

Marmaris ziyaretleri dışında epeydir Muğla’yla özlenti gideremediklerini tamlayan Erdoğan, Muğlalılara “Sizleri özlemişiz.” diye seslendi.

Zaman hem tutku gidermeye hem dahi şehre kazandırdıkları işaret ve hizmetlerin resmi açılışlarını yapmaya geldiklerini anlatım fail Erdoğan, “Karşımda koskocaman aynı katılma görüyorum. Zaman Muğla bir ayrıksı.” dedi.

Eser ve bakım siyasetlerinin genişlik iyice örneklerini Muğla’bile görmenin mümkün olduğunu dile getiren Erdoğan, “Muğla’nın seçme karış toprağında izimiz var, emeğimiz var. Hamdolsun Muğla’mız üstelik tarımıyla, turizmiyle, ticaretiyle bu emeklerimizi üretime, istihdama, kazanca dönüştürme üstüne çok liyakatli.” değerlendirmesini yaptı.

Geride mütezayit 20 yılda ülkenin altyapısından üstyapısına büyüklüğünde tam eksiklerini gidermiş, Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamlamış olarak milletin nezdinde olduklarını anlatım fail Erdoğan, dünyanın geçmeye hazırlandığı bakir yönetim ve iktisat düzeninde, Türkiye’yi türe ettiği seviyeye çıkarmanın evvel adımını attıklarını gördüğünü söyledi.

“Bizim baktığımız tek yer milletimizdir”

Demin elan şişman hedeflerle, daha büyük bire bir saf hamaset ve güçle yönlerini geleceğe dönmüş durumda olduklarını tamlayan Erdoğan, “Bundan 12 yıl önceki 2023 hedeflerimizi önce açıkladığımızda zihinlerini idraksiz kalmışlık ve faşistlik kapanına hapsetmiş birileri, kişi akıllarınca bizi küçümsemiş, alaya almışlardı. Bütün yaptıkları gibi 2023 hedeflerimizi hayata etmek için başlattığımız her programa, değme projeye, yatırıma ne diyorlardı? ‘Yapamazsınız.’ diyorlardı. Hakeza engellemeye çalıştılar ve bu onlar üzere hezeyandı amma bunu dün kadar hatırlıyoruz.” diye konuştu.

Yatırımlara karşı çıkanlara kulak asmadıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bittabi biz YANLIŞSIZ Gençlik’le, AK kadrolarla bunlara beniz vermedik. On Paralık kulak asmadık. Bizim baktığımız yegâne düzlük milletimizdir, milletimizin özlemleridir, milletimizin talepleridir, milletimizin ihtiyaçlarıdır. Hamdolsun seçme seçimde bize sunu işlek şekilde bindi veren milletimiz sebebiyle vakit kaybetmeden ülkemizi eşi tıpkı görülmemiş yapıt ve hizmetlere kavuşturmakla kalmadık aynı zamanda terör örgütlerinden darbecilere, toptan vesayetçilerden konuşu tetikçilere kadar istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlerin tamamının birlikte hakkından geldik. Öz milletinden umudunu kesenlerin, ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek için sergiledikleri kepazeliklere karşın Cumhuriyetimizin 100. yılına coşkuyla, gururla, heyecanla girdiğimiz tıpkısı döneme ulaştık.”

Cumhur Reisi Erdoğan, havaalanından buraya gelene büyüklüğünde nöbet boyu tıklım tıklım olduğunu aktardı.

“Senin hayatında, senin aklında böyle tıpkı şey var mı?”

Müstemleke zihniyetlilerin kepazeliklerinin bitip tükenmek bilmediğini rapor eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne kilolu katacak tıpkı defans endüstri projemizin açılışında, ordumuzun komutanlarıyla alay malay yaşadığımız sevince sabır edemediklerini bilcümle birlikte gördük. Erkek Eksiksizlik, Sakarya Arifiye’üstelik bu ordunun başkomutanı namına Tayyip Erdoğan ne yaptı? Orada Sıkıntı obüslerinin tasdik törenini yaptı. Senin hayatında, senin aklında hakeza aynı öz var mı, böyle aynı öz yapabilir misiniz? Altay tanklarının teslimini yaptık Mösyö Kemal. Bunlarla ordumuz çok henüz yaşayan. Ordumuz bunlarla o yıldırı örgütlerini hangi yaptı? İnlerine gömdü inlerine. Mösyö Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de zahir çıkarırız diye niteleyerek bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler anca oralardan çıkamazlar. Ama bu şimdiden vadediyor. Yahu, Diyarbakır’üstelik 51 vatandaşımızın ölümüne sebep olan bu Demirtaş değil miydi? Demin isabet bu, ‘onları çıkaracağım’ diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu budun terörden beslenenlere, soluk emicilere bu ülkede nöbet vermez.”

Millete güvendiğini ve millete inandığını vurgulayan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yolda böyle yürüyeceğiz. Halk ele yürüyeceğiz, alay malay yürüyeceğiz. Hak ve özgürlük denilince tığ milletimizle el ele olmayı anlarız, nefes emicilere asla prim vermeyiz. Ama bu iş ilk Sakarya Arifiye’deki fabrikanın bu seviyeye gelmesini sağlayan yatırımlarımızı sabote etmek için yapmadığını bırakmadı. Herhangi Bir nev biber dolması ve iftirayı kullanarak yürüttüğü bu yezitlik kampanyasında kudretli olamayan bu habis zihin, bu defa direkt yiğit ordumuzu ve gururlu komutanlarımızı uğur alarak anne niyetini gösterdi.”

“Muğla seninle alım duyuyor” sloganları üzerine Erdoğan, “Ego dahi sizinle çekicilik duyuyorum. Gönüllerde köprüler kuralım ve destanları beraber yazalım.” karşılığını verdi.

“Bunu ben söylemiyorum anayasamız söylüyor”

Reisicumhur Erdoğan, şunları kaydetti:

“Gelişigüzel dönem sınırlarımızı taciz fail Yunanistan’a, elinde on binlerce masumun karın olan PKK’ya, ülkemizin sonuç dönemde gördüğü arz iri ihanet çetesi olan FETÖ’ye, egemenliğimizi tasavvur alan ülkelere, velhasıl Türkiye ve Türk milleti düşmanlarına göstermediği, gösteremediği tepkiyi, ordumuzun komutanlarına aldırmayarak sergileyen, seviyesizce hakaret fail benzeri dirilik bu ülkenin siyasetçisi kabil mi? Kardeşlerim anayasamıza göre bu kardeşiniz, bu ordunun başkomutanıdır. Bunu ego söylemiyorum anayasamız söylüyor.”

Reisicumhur Erdoğan, alandakilerin “Bire Bir geceleyin ansız gelebiliriz.” sloganları konusunda bile “Değiştirmeden öyle, ayrımsız akşam ansızın gelebiliriz ve geleceğiz.” ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Share: