Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Delicesine, Karabük’te konuştu Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Efdal İstişare Müesses (YİK) Üyesi Mehmet Büyük Delimsirek, “Çıktı 25 yıl süreyle evlerde kullanılacak natürel gazın tamamını, kişi çıkardığımız katıksız gazla karşılayacağız. Dışarıya bağımlılığımız kalkacak. Bu Türkiye için dokunaklı tıpkısı imkandır.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde mevcut olmak üzere Safranbolu ilçesine gelen Delicesine, gazetecilere, Yenice ilçesi ile Safranbolu ilçesine sınırlanmış Yazıköy’e gaz getirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin Karadeniz’deki gaz keşfine değinen Delimsirek, “540 bilyon metreküplük saf gazımızı Filyos’a ifade etmek amacıyla çalışmalar yürüyor. İnşallah önümüzdeki yılın küçük ay, mart, april aylarında doğal gazı Filyos’a getirmiş olacağız, yakacağız ve genel sisteme üstelik bu doğal gazı ekleyeceğiz. Imdi 25 sene süreyle evlerde kullanılacak tabii gazın tamamını, kendi çıkardığımız doğal gazla karşılayacağız. Dışarıya bağımlılığımız kalkacak. Bu Türkiye amacıyla ağırbaşlı benzeri imkandır.” diye konuştu.

Delimsirek, Abdülhamid Konak araştırı gemisinin birlikte Akdeniz’dahi çalışmalara başladığına değinerek, “İnşallah onlar bile aynı müjdeyle dirimsel. Türkiye geleceğe daha güvenle bakıyor. Türkiye sonuç yıllarda seçkin bakımdan daha dahi gelişti. Ehliyetli mi? Değil. Türkiye’yi elan birlikte geliştirmeye, insanımızın bol bolamat seviyesini daha de yükseltmeye, Türkiye’yi elan da büyütmeye ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Daha bilahare Yazıköy’e geçen Delimsirek, DÜRÜST Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Delicesine’in oğlu Yasin Atmaca’in düğününe katıldı.



Share: