Cumhuriyet Altını Bayramı İzmir’de coşkuyla kutlandı

29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını’in ilanının 99’uncu sene dönümü, İzmir’de Cumhuriyet Altını Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

İzmir’de Cumhuriyet Bayramı törenleri, seçme yıl olduğu kabil bu yıl üstelik Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Tören, İzmir Valisi Çetince Hak Köşger, Veli Ordusu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Eksiksizlik Eskimemiş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bronz Soyer’in, merasim aracıyla halkı ve törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Törene; İzmir milletvekilleri, siyasal partilerin temsilcileri, sivil cemiyet kuruluşları ve çığır odalarının temsilcileri ile haddinden fazla sayıda vatandaş katıldı. ihtiram duruşu ve İstiklal Marşı ile bitmeme fail törende Türk bayrağı göndere çekildi. Peşi Sıra Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı mesajı okundu.

Ilbay Köşger: “Cumhuriyet tamamıyla zevalsiz kalacaktır”

29 Ilk Teşrin’in deme ve önemini tamlayan aynı enformasyon işleyen İzmir Valisi Güç Çın Köşger, tamlık vatandaşların 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı’nı kutladı. Vali Köşger, “Cumhuriyetimizinim kuruluşunun 99. sene dönümünde sizlerle olmaktan çokça mutluyum. Bugün burada olan sıfır bütün hemşehrilerimin Cumhuriyet Altını bayramını kutluyorum. Cumhuriyet Altını öncesinde kuşkusuz ayrımsız mücadele verdiysek, eksiksiz dünyanın sesimizi kesmeye çalıştığı dönemde bittabi ki ‘Ya kudret evet ölüm’ demişsek tekrar bir şekilde bağımsızlık mücadelemiz devam edecek ve kimesne sesimizi kesemeyecektir. 7’den 70′ e burada kâin herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu Behişt vatanı bizlere gönül eden Mustafa Eksiksizlik Atatürk, cebe arkadaşları ve ermiş şehirlerimize minnetlerimizi sunuyor ve rahmetle anıyorum mekanları cennet olsun. Vatanı, ezanı, bayrağı uğruna gözü kırkmadan canını vermeye hazır tıpkısı milletin evladıyız. Anadolu’nun seçme karış toprağında 7 düvelin gözü dönmüş vatanımızı ele geçirmeye çalışanlara rağmen yurt hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğiz diyenlerdir. Cumhuriyet Altını baştan sona payidar kalacaktır” dedi.

Ilbay Köşger’in konuşmasının ardından öğrenciler aracılığıyla ’29 Teşrinievvel Cumhuriyet Bayramı’ temalı şiirler okundu ve yiğit oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Altını Bayramı töreni, geçit resmi ile sona erdi. – İZMİR

Share: