Dağcılar, Ani’nin fetih sene dönümünü 2 bin 254 rakımda kutladı

KARS’a 45 kilometre uzaklıktaki Pattadak Örenlik Yeri’nin fethinin 958’inci yıl dönümünde 40 alpinist, 2 bin 254 rakımlı Yahni Dağı’na tırmanarak doruk yaptı. Zirve Alpinizm Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, “Patadak’nin fethinin 958’inci yıl dönümünü durumunda kutlamanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

Selçuki Sultanı Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarının Türklere açılışını başlatan, Kars’a 45 kilometre uzaklıktaki Fücceten Ören Yeri’nin fethinin 958’inci yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kentteki etkinlikler, Kars Valiliği’nin koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilciliği ve Zirve Alpinizm Doğa Sporları Kulübü’nce Yahni Dağı’na doruk tırmanışı yapıldı. Etkinliğe Kars Belediyesi, Firez ve Turizm İl Müdürlüğü ile Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü da bindi verdi. Aktiflik kapsamında Larp Örenlik Yeri’ni gezen dağcılar, 35 kilometre uzaklıktaki 2 bin 254 rakımlı Yahni Dağı’na tırmanarak, fethin 958’inci yılını kutladı. Etkinliğe Hars ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Alçak, Türkiye Alpinizm Federasyonu İl Temsilcisi Alpay Korkmaz, Şahika Dağcılık Natür Sporları Kulübü Umumi Başkanı Orhan Kozan, Zirve Dağcılık Natür Sporları Kulübü Kars Yazıhane Başkanı Tacettin Durmuş ile İzmir ve Kars’tan 40 alpinist ile huy tutkunları katıldı.

‘BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ’Şırakkadak’nin Türk tarihi için çokça büyük olduğunu, Türklere Anadolu’nun kapılarının Malazgirt’ten geçmiş burada açıldığını belirten Doruk Alpinizm Natür Sporları Kulübü Başkanı Kozan, “Kars’ta olmaktan serencam evre nazik mutluluk duymaktayız. 30’u İzmir’den koyulmak üzere 40 dağcı arkadaşımız ile alay malay Larpadak Ören Yeri’ni gezdikten bilahare 2 bin 554 rakımlı Yahni Dağı’na zirve yaparak, Rappadak’nin fethinin 958’inci yıl dönümünü durumunda kutlamanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

Doruk Dağcılık Huy Sporları Kulübü Şube Başkanı Durmuş de Kars’ın ve Şapadanak Harabelik Yeri’nin çokça kebir yerler olduğunu dile getirerek, “Kars, hele erdemli irtifalı dağları ile dağcıların ilgisini çekmeye bitmeme ediyor. Öncelikli adına binlerce şehidi bağrında barındıran Allahuekber Dağları’nda, yılın dört mevsiminde doğa yürüyüşleri ve tırmanışlar gerçekleştirmek üzere ceht harcama ediyoruz” diye konuştu.



Share: