Dağıttı fidelerde olan domates ve biberlerin ilk hasadı birlikte o yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sera alanlarında yetiştirilen ve Bilecik Belediyesi marifetiyle köylülere dağıtılan domates ve biber fidelerinin hasadı yapıldı.

Şehremaneti Başbuğ V. Ferişte Mızrak Subaşı, beraberindeki Başkan Yardımcısı Hüseyin Talih ve birim müdürleri ile birlikte Yeniköy’deki tarlalarda hasat etkinliğine katıldı. Köy kahvesinde köylülerle dostane ederek, çay içen Başkan V. Subaşı henüz sonradan Kocabaşı Bahattin Aldırmaz ve köylülerle gelişigüzel yetişen domates ve biberleri topladı.

“Amacımız ata tohumu geleneğini neşelendirmek ve çiftçiye yardım sağlamaktır”

Uray Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, hasat etkinliği üzerine yaptığı açıklamada, “Kestirmece iki kamer geçmiş İBB sera alanlarında yetişen fideleri köylerimizdeki çiftçilerimize dağıtmıştık. Deminden ise köylülerimizle birlikte yetişen domates ve biberleri topladık. Epey haddinden fazla bahtiyarlık donör aynı uzanım. Uray Başkanlığı adına buradaki amacımız ata tohumu geleneğinin tekrar yaşatılmasında civar kıç tutmak ve yetişen ata tohumlarından çiftçiye bile dağıtmaktır. Bu anlamda iyice uygulamayı gerçekleştirmemizde katkıları olan İBB Uray Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve şehremaneti yetkililerine çokça teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Karye Muhtarı Bahattin Kaygısız ve köylüler üstelik gerçekleştirilen uygulamanın haddinden fazla yarayışlı olduğunu ve ektikleri fidelerin büyük tıpkısı verimlilikle hasat edildiğini ifade etti. – BİLECİK

Share: