Dağıttı fidelerde olan domates ve biberlerin önce hasadı bile o yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi camekân alanlarında yetiştirilen ve Bilecik Belediyesi yoluyla köylülere dağıtılan domates ve biber fidelerinin hasadı yapıldı.

Uray Başbuğ V. Ferişte Mızrak Subaşı, beraberindeki Başkan Yardımcısı Hüseyin Kader ve ünite müdürleri ile gelişigüzel Yeniköy’deki tarlalarda hasat etkinliğine katıldı. Karye kahvesinde köylülerle kardeş kardeş ederek, çay içen Başkan V. Subaşı henüz bilahare Muhtar Bahattin Ilgisiz ve köylülerle birlikte yetişen domates ve biberleri topladı.

“Amacımız ağababa tohumu geleneğini keyiflendirmek ve çiftçiye katkı sağlamaktır”

Belediye Komutan V. Ferişte Mızrak Subaşı, hasat etkinliği karşı yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki ay evvel İBB merdiven alanlarında yetişen fideleri köylerimizdeki çiftçilerimize dağıtmıştık. Deminden ise köylülerimizle alay malay yetişen domates ve biberleri topladık. Hasis çokça bahtiyarlık verici benzeri genişlik. Şehremaneti Başkanlığı olarak buradaki amacımız ağababa tohumu geleneğinin gene yaşatılmasında dolay ayak girmek ve yetişen ata tohumlarından çiftçiye dahi dağıtmaktır. Bu anlamda iyice uygulamayı gerçekleştirmemizde katkıları olan İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve uray yetkililerine haddinden fazla teşekkürname ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Bahattin Aldırışsız ve köylüler birlikte gerçekleştirilen uygulamanın haddinden fazla faydalı olduğunu ve ektikleri fidelerin şişman ayrımsız verimlilikle hasat edildiğini rapor etti. – BİLECİK



Share: