DATÜB Genel Sekreteri Uçan, iskanlı göç edilecek Ahıska Türkleriyle görüştü

Acun Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Umumi Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki heyet, eğreti konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleriyle bir araya gelerek Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Bitlis’in Yabani Armut ilçesine yerleştirilecek olan ailelerle görüştü.

Ukrayna’üstelik bitmeme eden savaşta ülkede yatık mütezayit Ahıska Türklerinin tahliyesi 10 Mayıs Salı günü itibariyle Herson kentinden Elazığ’a başlamıştı. Bu çerçevede Elazığ’a mevrut Mesket Türkleri site merkezine bağlı Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezine yerleştirilmişti. Arızi Konaklama Merkezinde kâin Ahıskalı Türklerini ülfet eden DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçan ve beraberindeki heyet, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan eliyle kararlaştırılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yoluyla açıklayan Ahıska Türklerine verilen vatandaşlık ve uzun gün eğleşme izninden hava önce etapta Bitlis’in Yabani Armut ilçesine gidecek olan ailelerle arkadaşça ederek sürecin lacerem gelişeceği hakkında bilgiler verdi.

İlk etapta 200 eş Çakal Armudu’a yerleştirilecek

İki gündür Dünya Mesket Türkleri Birliği heyeti adına Elazığ’bile bulunduklarını tamlayan Uçan, “Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov’un talimatlarıyla geldik. Elazığ’a ilk etapta Ukrayna’nın Herson bölgesinden bin 400’e andıran insanımız gelmişti. Henüz sonraları dahi Bursa, Eskişehir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yurtlarda kalan Ahıska Türklerinin kâffesi buraya getirildi ve başka mecmu şehirlerdeki Ahıska Türkleri Elazığ’dahi bulunan bu taşımalık kente geldi. Cumhurbaşkanımızın kararıyla bin Ahıska Yırlamak aileyi iskanlı göçle Türkiye’de iskan etmesi kararı verildi. Bu çerçevede aileleri gezmek ve bunların evvel etabında Yabani Armut’a iskanlı göçlere yapılacak konutlarla ait hem halkımızı burada brifing gayeli geldik gök bilimi namına. İnşallah kışa mümasil dönemde önceki etapta 200 ev Yabani Armut ilçesine iskanlı göçle yerleştirilecek. Çakal Armudu’ta ilgili ayrıntılı hikmet verip evvel etapta oraya gidecek ailelerle görüştük. Bire Bir zamanda burada yapılan çalışmaları gördük. Bu adamakıllı çalışmaları hem halkımızla paylaştık hem birlikte bunları görerek burada iyicene ayrımsız ortamın oluştuğuna tanık olduk. Bizim buraya gelmemizin amacı buydu. Daha Çok iskanlı göçle Ukrayna’nın Herson kentinden gelen Ahıskalı Türkler yerleştirilecek yerlerle ait detaylı bilgilendirdik. Benzeri zamanda oraya ilk etapta gidecek ailelerle da mülakat yaptık. Özge şehirden mevrut ailelerinde birlikte buraya yerleştirilmesine şahit olduk. Devletimiz var olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan özellikle olmak amacıyla emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Cenabıhak devletimize zeval vermesin” dedi. – ELAZIĞ



Share: