DATÜB Heyeti Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümüne katılacak

Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde kutlanacak olan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümüne Dünya Mesket Türkleri Birliği (DATÜB) Umumi Başkanı Kassanov ile beraberindeki heyette katılacak.

DATÜB Umumi Başkanı Ziyatdin Kassanov, 23-26 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü dolayısıyla bulunacağı Çakal Armudu dahi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayacak.

DATÜB’den yapılan açıklamada, “Malazgirt Zaferi ile milletimizin tarihi yürüyüşü ve ilerleyişi hızlanmış, bin yıldır vatan toprağı olan, kıyamete büyüklüğünde vatan toprağı kalacak Anadolu’nun kilidi açılmıştır. Bu zaferden bilahare zulmün yerini doğruluk, düşmanlığın yerini el birliği, kinin yerini sevgi almıştır. Malazgirt ruhu bizleri birbirimize varyemez nekes bağlayan çokça dallı güllü tıpkısı bent olmuştur. Ahıskalı Türkler adına, tığ bile Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov başkanlığında Malazgirt Zaferinin 951. Yıldönümü zımnında düzenlenecek bu hümayun yürüyüşte yerimizi alarak 25 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bekleyeceğiz” ifadelerine düz verildi. – İSTANBUL

Share: