Davet merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları dolandıran 17 hayat tutuklandı

İZMİR merkezli 9 ilde, polisin düzenlediği operasyonlarda, kurdukları çağrı merkezi tarafından Almanya ve İsviçre’deki alelhusus buğulanmış kişilere kendilerini polis güçleri ve adliye görevlisi kendisine tanıtıp, ‘haklarında açılan davalar olduğu ve kendilerine ifa yapılması halinde bu davaların düşürüleceğini evet dahi basit sağlanacağını’ söyleyerek bütün 88 milyon liralık dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 31 şüpheliden 17’si tutuklandı.

İl Inanma Müdürlüğü Güvenlik Bölüm Müdürlüğü Ayyarlık Kesim Amirliği ekipleri, İzmir ve Aydın’bile kurdukları çağrı merkezleri ile Almanya ve İsviçre’da dinç, aralarında Türklerin da olduğu alelhusus yaşlı kişileri dolandıran 31 kaknem için 9 ilde senkronik işler düzenledi. Gözaltına alınan 31 şüphelinin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 428 mermi, Bitcoin madenciliğinin kazıma sisteminde kullanıldığı belirlenen 16 görüntülük, 4 işlemci ve dolandırıcılık suçundan elde edildiği istikbal sürülen 1 milyon TL değerinde döviz ile bir nice Almanca belge ele geçirildi. Şüphelilerin toplamda 313 milyon 387 bin TL para varlığına da ahali konuldu. Şüphelilerin Almanya’dan kesin dönüş eden, sınır ötesi edilen evet dahi esas vesile seviyesinde Almanca alim eşhas olduğu bildirildi.

Şüphelilerin, aradıkları nemli kişilere kendilerini polis güçleri evet de adliye görevlisi kabilinden tanıttıkları, haklarında açılan davalar olduğu ve kendilerine ödeme yapıldığı takdirde bu davaların düşürüleceğini ya birlikte zorlamasız sağlanacağını söyledikleri, bu kadar muhtelif bahanelerle mülk atlaya zıplaya toplam 88 milyon TL dolandıkları öne sürüldü.

Dün sabahleyin polisteki işlemleri tamamlanan 31 şüpheliden 1’i, ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakıldı. Adliyeye irsal edilen 30 şüpheliden ise 17’si tutuklanırken, 13’ü adli arama gibi erkin kaldı.

Share: