‘Demir Adam’ ölçün mesafede Türkiye Şampiyonu oldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde planlı Oral B Eğirdir Triatlonu’nda mücadele eden ‘demir adam’ lakaplı hareket insanı ve Milli sportmen Mürtefi Bıdı ikinci olurken, Sazak, Ordu ve Eğirdir triatlonlarında toplamda elde ettiği 18 bin puanla standart ara kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu kupasını kaldırdı.

Türkiye’nin genişlik köklü triatlon yarışlarından biri olarak ilgi calip Eğirdir Triatlonu, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi’nin iş birliği ile yapıldı. Yüzme etabının Eğirdir Gölü’nde gerçekleşen organizasyonda M3, kader, canlı, seçkin, paratriatlon, yaş grupları ve anlaşılmaz öncü kategorilerinde bütün 450 sportmen yarıştı.

Eğirdir gölünde bin 500 metre yüzen sporcular, peşi sıra 40 kilometre derrace sürdü, sonra birlikte 10 kilometre koştu.

Triatlonda Antalya’yı kaşkariko eden 73 yaşındaki ‘demir adam’ lakaplı Şanlı Bıdı, derrace etabının bitiş çizgisinde kaza geçirdi. Bisikletten tedenni sonucu ayağından yaralanan Bıdı, buna karşın yarışı bırakmadı ve ikinci oldu.

Yarışlar böylece iki armağan töreni düzenlendi. İlk törende Yüksek Bıdı, ikincilik madalyasını aldı.

Başarılı sportmen Bıdı planlı ikinci törende, katıldığı Mersin Ağacı, Ordu ve Eğirdir triatlonlarında standart mesafede elde ettiği 18 bin puanla Ölçün Meydanlık Türkiye Şampiyonu kupasını kaldırdı. Kupasını Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Kortej Yalçınkaya’nın elinden karşı Mualla Bıdı, protokole dahi metin beslenme ve sporla ait mini ayrımsız brifing verdi. – ANTALYA

Share: