Denizli OSB’de kurulacak Kabil Fabrikanın temeli Vekil Varank marifetiyle atıldı

Denizli OSB’bile kurulacak Mümasil Fabrikanın temeli Icra Vekili Varank aracılığıyla atıldı

Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank:

“Benzer fabrikalar sanayiciye hiçbir yatırım yapmadan, hemen süreçlerinizi yalınlaştırarak, proseslerinizi optimize ederek, hazırlık süreçlerinizi aynı için koyarak verimliliklerinizi yüzdelik 20 – 30 artırma imkanı sunuyor”

DENİZLİ – Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde düz yazı edilecek olan Denizli Mükemmeliyet ve Sayısal Tahavvül Merkezinin (Misal Fabrika) temeli, Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank yoluyla atıldı.

Vekâlet yerine ortak yararlanma tesisleriyle girişimcilerin yükünü hafifletmeye devam ettiklerine belen fail Bakan Varank, “Denizli Mükemmeliyet ve Dijital Inkılap Merkezi yani Denizli Benzeri Fabrikayı birlikte bu yaklaşımla nesir edeceğiz. Odağında alev üretim mentörlüğü ve sayısal inkılap olan misil fabrikalarımızdan birisi Denizli’ye kazandırmış olacağız. İnşallah 2023 yılı böylelikle Denizli ve çevre illerden firmalarımız buraya gelerek hizmet almaya başlayacaklar. Sanayici ve tüccarlarımızdan, bu tesisin sağlayacağı ongunluk artışı fırsatlarından faydalanmalarını istiyorum. Erke maliyetlerindeki artma sanayicilerimizi tabi ki etkiliyor ama analog üretimlik dediğimiz kapı, sanayiciye hiçbir envestisman yapmadan, sadece süreçlerinizi yalınlaştırarak, proseslerinizi optimize ederek, tedarik süreçlerinizi benzeri için koyarak verimliliklerinizi yüzdelik 20 – 30 müzayede imkanı sunuyor. Analog fabrika gibi zir yapılar bunları sağlıyor. Gün enerjisinden, yenilenebilir enerjiden faydalanmamız geçişsiz. Bunları devreye aldığımızda rekabetçiliğimiz haddinden fazla henüz artmış ve haddinden fazla henüz müstakbel seviyeye gelmiş olacak.

Nazir Fabrikanın işlevi için birlikte bilgiler veren Icra Vekili Varank, şöyle konuştu:

“Denizli’ye kazandırdığımız yatırım ve projelerin açılışlarının yanı sıra Denizli OSB’de hayata geçrilecek olan sunturlu bir projenin da temelini atıyoruz. Burada Denizli Tevhit Sanayi Bölgemiz ile birlikte benzeri Misal Üretimlik yapıyoruz. Misal Üretimevi, içerisindeki ‘Öğren-Dönüştür’ programlarıyla, firmalarımızın ‘Kendi ürettikleri ürünleri üretirken elbet flama üretime geçebilirler, verimliliklerini lacerem artırabilirler, proseslerini henüz artağan hale nasıl getirebilirler’ bunu öğrettiğimiz yapılar. Burada eğitim bilimi kayran ve kendilerini dönüştüren firmalarda çokça pahal üretim artışları oluyor”

Vekil Varank’ın Denizli Kombinasyon Endüstri Bölgesi Maharet Koleji öğrencileriyle alay malay gerçekleştirdiği ana atma törenine Ilbay Vekili Mehmet Kari, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, DOĞRU Fırka Saylav Delice Derun, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Reisi Avni Örki, DTO Başkanı Kasıt Erdoğan, Denizli OSB Başkanı Abdulkadir Fikirli, Denizli OSB Başkan Vekili Soylu Cımbar, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DSO Başkanı Mevsuk Kasaoğlu, DÜRÜST Fırka İl Başkanı Yücel Güngör ve davetliler katıldı.

Share: