Denizlili 2 sportmen Triatlon’da Türkiye’yi hile edecek

B Triatlon Final Yarışları’nda Denizlili sporcular farkını gösterdi. Final Yarışlarında aldıkları derecelerle kürsüde kayran bularak gururlandıran Burak Çağdaş ve Hatice Öpücük Ertekin’e mevrut milli çağırma ile Romanya ve Hırvatistan’da düzenlenecek Triatlon yarışlarında Türkiye’yi mandepsi edecekler.

Geçtiğimiz hafta sonu Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Oral-B Triatlon Türkiye Kupası Bitiş Yarışları düzenlendi. Eğirdir Belediyesince Liman bölgesinde gerçekleştirilen yarışlara 450’si sportmen kalkmak amacıyla 500 kişi katıldı. Bu sene 19. El planlı yarışlarda Denizlili sporcular haddinden fazla dolgunca savaşım ederek madalya kürsüsünde saha aldı. Burak Çağcıl Gailesiz Rical Türkiye ikincisi yerine sim madalyanın sahibi olurken Hatice Buse Ertekin Baht Kadınlar kategorisinde 3. yerine tunç madalyaya uzandı. Denizli’yi hile eden ayrıksı sporculardan Sulh Türkcan Zihayat Erkekler 11., Katre Temiz Demirtaş Tendürüst Kadınlarda B.2., Selin Erdoğdu M3 Kızlar B 2. ve Ardıl Küçümseme Kader Erkekler 5. oldu.

Burak ve Hatice Avrupa yolcusu

Oral- B Triatlon Türkiye Kupası Bitiş Yarışlarında aldıkları derecelerle kürsüde düzlük bularak gururlandıran Burak Gündeş ve Hatice Öpücük Ertekin’e gelen milli çağırma ile sporcular adeta tekme mutluluk yaşadı. Gösterdikleri kalburüstü performanslarla milli formayı giyme şansını kazanan sporcular 24-29 Ağustos tarihlerinde Romanya İzvorani şehrinde düzenlenecek olan 2022 Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve 10-11 Ilkgüz tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde düzenlenecek Balkan Triatlon Şampiyonasında Türkiye’yi kaşkariko edecekler.

“Triatlon’da lokomotif tıpkısı şehir oluşmak amacıyla çalışıyoruz”

Denizlili sporcuları Triatlon Yarışları Türkiye finallerinde aldıkları kalburüstü sonuçlar ve alınan milli davetlerden âlem tebrik kartı eden Denizli Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Triatlon’un 3 branşında arkası sıra yapıldığı, sporcunun erişebildiği gücü zecrî ve çok şişman ceht mucip benzeri spordur. Denizli’üstelik yüzme, bisiklet ve atletizm altyapısının geliştirilmesinin Triatlon branşındaki gelişmeyi de yanı sıra getireceğinin altını resmetmek isterim. Hedefimiz Denzili’yi Triatlon branşının Türkiye’deki lokomotif şehir açmak amacıyla çalışıyoruz. Triatlon branşının tanıtılması ve hakeza balaban organizasyonlar ile taçlandırılmasında şişman behre sahibi olan Denizlili Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Söz Yalçınkaya ve emeği geçenlere teşekkürname ederiz” dedi. – DENİZLİ

Share: