Depremde evleri hasar gören Niğdeliler, belediye başkanı ile görüştü

Depremde evleri hasar gören Niğdeliler, belediye başkanı ile görüştü

NİĞDE Niğde Şehremini Emrah Özdemir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören vatandaşlarla ayrımsız araya geldi.

Niğde Belediyesi Divan Salonu’nda evi kötülük gören tahminî 80 kişiyle görüşen Özdemir, onların sorunlarını diledi. Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremlerde Niğde’dahi kötülük gören binaların durumuyla ilişik İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ve AFAD Başkanı Yunus Sezer ile görüşmeler yaptığını, konunun Hükûmet’nda da görüşüldüğünü söyledi. Sorunların on paralık kimsenin kıygın olmadan çözümü üzere görüşmelerin bitmeme ettiğini tamlayan Özdemir, “Hiçbir mağdurun kalması için çalışmalar az buçuk uzadı. Kimesne dışarıda kalmasın diye niteleyerek AFAD bu konuda bir tane biricik, parsel parsel, cezire ada çalışıyor. Bununla ilişkin çok mümasil bire bir zamanda inşallah tıpkı bölge car edilecek, var olan bölgelerin içine de dahil edilebilir. ya üstelik bir destek paketi dahi türlü. Bunun ilanı çokça mümasil bir zamanda yapılacak” ifadelerini kullandı.

Özdemir, Niğde’üstelik şu anda kısaca 50 ciddi ve mutedil hasarlı bina olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız 6 Şubat sabahından itibaren bu konuyu birebir strateji ediyor. Hiçbir kıygınlık olmaması hesabına bu proses az buçuk uzadı. Amma belediye adına hemşerilerimizin temas devir yanındayız. Niğde Belediyesi hepimizin belediyesi. Haris açıkta kimseyi bırakamayız. Elhak böyle tıpkı şansımız dahi namevcut. Şu an barınacak yeri olmayan varsa ya dahi olduğu yerde sorumluluk olan, zihayat birisi varsa tığ barınma yeri temin ediyoruz.” diye konuştu.

Evi kilolu hasarlı olan Yüksek Şafak bile Kabine kararını bekleyeceklerini tabir ederek, Niğde’birlikte muhtemelen yerlerin hareket bölgesine alınmasını istediklerini vurguladı.

Share: