Depremde hayatını kaybeden avrat, Eskişehir’de son yolcuğuna uğurlandı

“Asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’ın Besni ilçesindeki evlerinin yıkılması sonucu yaşamını yitiren Melike Arıyürek’in cenazesi, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.

Besni ilçesinde yürütme müdürü yerine görev yapan Melike Arıyürek’in cenazesi, Odunpazarı ilçesindeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camisi’ne getirildi.

Cenaze törenine, Arıyürek’in ailesi, yakınları ile Balaban Kontak Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, DOĞRU Öğür Eskişehir Saylav Harun Karacan, SELIM Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile haddinden fazla sayıda yurttaş katıldı.

Kılınan namazın arkası sıra Melike Arıyürek’in cenazesi, Esentepe Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BBP Umumi Başkanı Destici, cenazenin peşi sıra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise ivedili felah temennisinde bulundu.

Depremin geçmiş gününden itibaren bölgeye gittiklerini tabir eden Destici, şunları söyledi:

“her bir depremde hayatını kaybedenin ya üstelik kriz altında form kurtulanın bire bir hikayesi var. Hepimizin canı yanıyor, üzgünüz, üzülüyoruz. Cenabıhak bir elan hakeza acıları milletimize yaşatmaz inşallah diyorum. Ego ülkemize, devletimize ve milletimize gene eski olsun diyorum. Tabii kim yaralarımızı gelişigüzel saracağız. Aramızda kargaşa çıkarmaya çalışanlara, celal ve milleti yüz yüze getirmeye çalışanlara evet bile insanları birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Burada kontak olacağız ve tesanüt içre pres günleri atlatacağız. Bittabi ki bu süreci değerlendirip birliğimize ve kardeşliğimize kastetmek isteyenler olacaktır. Onlara üstelik punt vermeyeceğiz. Bugüne kadar bu kavim vermedi, bundan sonra bile vermeyeceğiz inşallah.”

“İnsan üstü tıpkı mücadele veriyorlar”

Taharri istirdat ekiplerinin emniyetsiz fedakarlıklar yaptığına şahit olduğunu kaydeden Destici, “AFAD, UMKE, JAK ve sair sivil sosyete kuruluşlarımız, Derviş Ocakları bünyesindeki ALPKURT ekipleri, askerimiz ve polisimiz inanılmaz bire bir savaş veriyorlar. İnsan üstü bir uğraş veriyorlar ve canlarını ortaya koyuyorlar. Onlara da şahsım, camiam hesabına şükranlarımı sunuyorum. Tabiatıyla kim münferiden bu tuhaf soygunculuk hadiseleri, arkalama tırlarının önünü kesip gasbetmeye çalışanlar bulunmayan mu, bunlar dahi var ama bunlara üstelik devletimiz, düzenlilik güçlerimiz gereken dersi veriyorlar ve bunlara dahi okazyon vermiyorlar. Bu mücadeleyi dediğim kabilinden hep gelişigüzel el birliği ile yapacağız. Elbette kayıplarımız ansız gelmeyecek ama biz devletimizi, ülkemizi, milletimizi ve insanımızı korumaya bitmeme edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Share: