Depremde hayatını kaybeden eş, Eskişehir’de sonuç yolcuğuna uğurlandı

“Asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman’ın Besni ilçesindeki evlerinin yıkılması sonucu yaşamını yitiren Melike Arıyürek’in cenazesi, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.

Besni ilçesinde icra müdürü yerine fariza eden Melike Arıyürek’in cenazesi, Odunpazarı ilçesindeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camisi’ne getirildi.

Cenaze törenine, Arıyürek’in ailesi, yakınları ile Balaban Bağlanak Partisi (BBP) Umumi Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, YANLIŞSIZ Parti Eskişehir Saylav Harun Karacan, SELIM Fırka İl Başkanı Zihni Faal ile çokça sayıda yurttaş katıldı.

Kılınan namazın peşi sıra Melike Arıyürek’in cenazesi, Esentepe Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BBP Umumi Başkanı Destici, cenazenin arkası sıra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Tanrı’tan rahmet, yaralılara ise ivedili felah temennisinde bulundu.

Depremin önce gününden itibaren bölgeye gittiklerini rapor eden Destici, şunları söyledi:

“beherglas depremde hayatını kaybedenin ya de çöküntü altında dalan kurtulanın tıpkı hikayesi var. Hepimizin canı yanıyor, üzgünüz, üzülüyoruz. Tanrı bire bir daha hakeza acıları milletimize yaşatmaz inşallah diyorum. Ben ülkemize, devletimize ve milletimize yeniden önceki olsun diyorum. Bittabi ki yaralarımızı birlikte saracağız. Aramızda karışıklık çıkarmaya çalışanlara, ululuk ve milleti karşı karşıya getirmeye çalışanlara evet üstelik insanları birbirine düşürmeye çalışanlara okazyon vermeyeceğiz. Burada temas olacağız ve tesanüt zarfında zor günleri atlatacağız. Bittabi ki bu süreci değerlendirip birliğimize ve kardeşliğimize kastetmek isteyenler olacaktır. Onlara bile fırsat vermeyeceğiz. Bugüne kadar bu ulus vermedi, artık birlikte vermeyeceğiz inşallah.”

“İnsan üstü benzeri mücadele veriyorlar”

Kontrol istirdat ekiplerinin emniyetsiz fedakarlıklar yaptığına şahit olduğunu kaydeden Destici, ” AFAD, UMKE, JAK ve değişik sivil cemiyet kuruluşlarımız, Derviş Ocakları bünyesindeki ALPKURT ekipleri, askerimiz ve polisimiz güvenilmez tıpkısı mücadele veriyorlar. İnsan üstü benzeri savaşım veriyorlar ve canlarını ortaya koyuyorlar. Onlara dahi şahsım, camiam hesabına şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki münferiden bu nev çapul hadiseleri, arkalama tırlarının önünü kesip gasbetmeye çalışanlar namevcut mu, bunlar dahi var ama bunlara de devletimiz, düzenlilik güçlerimiz gereken dersi veriyorlar ve bunlara dahi punt vermiyorlar. Bu mücadeleyi dediğim kadar hep birlikte kardeşlik ile yapacağız. Elbette kayıplarımız anlayışsız gelmeyecek ama biz devletimizi, ülkemizi, milletimizi ve insanımızı korumaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Share: