Depremde kriz altında mütezayit baba mahdum Cizre’de gözyaşları ortada defnedildi

Depremde depresyon altında artan ağababa mahdum Cizre’birlikte gözyaşları ortada defnedildi

ŞIRNAK – Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın İskenderun ilçesinde yıkılan binanın enkazında kalarak hayatını kaybeden Serhat Temizer ve oğlu Kaime Temizer, memleketleri Şırnak’ın Cizre ilçesinde sonuç yolculuklarına uğurlandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiği, 75 bin 523 kişinin yaralandığı 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde durma ettikleri binanın çökmesi sonucu camit bedenleri kriz altından çıkarılan cet ve oğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde gözyaşları ortada defnedildi. İskenderun ilçesi Savaşlı Mahallesi Kanatlı Caddesi Kuşlu Parkı civarında mevcut binada tevakkuf eden Serhat Temizer, eşi Evren, çocukları Buyruk, Iye ve Bedirhan ile depresyon altında kaldı. Kontrol istirdat ekiplerinin yaptığı ciddi icraat sonucu Evren Temizer, çocukları Ege ve Bedirhan Temizer çorlu olarak çökme altından çıkarıldı. Baba Serhat ve oğlu Buyuru Temizer’in ise cansız bedenleri arama kurtarma ekipleri vasıtasıyla kriz altından çıkarıldı.

Yakınları eliyle cenazeleri teyit alınan ata ve oğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesi Meydanbaşı Camii’nde cuma namazını müteakiben kestirmece 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle Çağdaş Mezarlığı’nda dualar eşliğinde defnedildi.

Öte yandan gine Hatay’da depremde çökme altında kalan Meryem Değer de Nuh Nebi Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Modern Mezarlığı’na defnedildi.

Share: