Depremin acısını hayatiyetli Gölyakalı kadınlar, depremzedelere kışlık ruba dikiyor

Düzce’birlikte 23 Kasım 2022’bile 5,9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki kadınlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki insanlar amacıyla kışlık kıyafetler dikiyor.

Gölyaka El Eğitimi Merkezi ateş parçası öğreticileri ve kursiyer kadınlar, biçim üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra müzaheret çalışmalarına gelmek amacıyla harekete geçti.

Yaklaşık 3 kamer önceki kendileri de depremin acısını cıvıl cıvıl gönüllüler, itici havalar nedeniyle deprem bölgesindeki vatandaşlar için kışlık mont, kutup, battaniye, şapka ve ağırbaşlılık kıyafetler dikmeye başladı.

Ahali Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Beyter, AA muhabirine, dikime amade kumaşı olan ya bile kumaş yardımı düzenlemek isteyen vatandaşların merkeze başvurmasını talep etti.

Beyter, şekil bina, Cumakırı Toplumsal Tesisleri, Yazıpınar Mahallesi Içtimai Tesisi, Sağlıklı Mahalle ve Hacıyakup köyünde açılan dikiş kurslarında öğreticiler ve kursiyerlerin canla başla üretim yaptığını tabir etti.

Share: