Depremin vurduğu Malatya’da, çocukların oba kent yaşamı

Depremin vurduğu Malatya’birlikte, çocukların keçe şehir yaşamı

MALATYA – Depremin vurduğu Malatya’de yaralar sarılmaya bitmeme ederken, kurulan oba kentlerde birlikte hayat sürüyor. Çadırda kalan ailelerin çocukları üstelik oyunlar oynayarak günlerini geçirmeye çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut 2 büyük hareket, 11 ilde yıkıma hastalık oldu. Asrın felaketinde binlerce âdem hayatını kaybederken, tekrar binlercesi yaralandı. Hareket zımnında kâh evler çöktü, birçok sülale ise hasar gördü. Hasar gören evlerinde kalamayan aileler için şehir genelinde kurulan deri kentlerle gelişigüzel birçok eğreti barınma alanları oluşturuldu. İlk andan itibaren kurulan keçe kentlere yerleştirilen aileler amacıyla temelli tahaffuz yerleri yapılması için hızlı bire bir şekilde mesai başlatıldı. Temas soy imkanın sağlanmaya başladığı çadır kentlerde, ailelere 3 sefer kemirmek verilirken, füru için de seçme cins ihtiyaç düşünülüyor. Malatya Hars ve Kongre merkezinde AFAD ve Kızılay eliyle kurulan deri kentte çocuklar, hem eskimemiş arkadaşlar ediniyor, hem bile parklar ve dağıtılan oyuncaklarla oynayarak günlerini geçiriyor. Mavera yandan itimat ekipleri de temas tür düzenlilik tedbirini dahi alarak ailelere koruyucu oluyor.

“Adamakıllı etkinlikler var”

Oba kentte yaşamaya devam ettiklerini belirten çocuklardan İbrahim Halil Sert, “Depremden ekolojik ortam birkaç haftadır buradayız. Sağlıklı olsun burada abiler ve ablalar ile AFAD bize yardımcı oluyorlar. Gezgin katalog, Nasrettin Öğretmen ve Psikososyal bindi ekipleri var bize her daim müzaheret ediyorlar. Turist beyaz perde bile geldi, oyuncak dağıtıp bizi eğlendiriyorlar” dedi.

“Bizleri bahtiyar etmeye çalışıyorlar”

Kullanılmamış rüfeka edindiğini belirten Hüseyin Erol, “Beş Altı haftadır burada barınıyoruz. Depremden ortalık hem ruhsal açıdan hem de maddesel açıdan haddinden fazla dirilik bizde beis gördük. Çerge kente yerleştik burada kullanılmamış rüfeka bilinen. Burada kardeşlerimizin ve kendimizin bu kip süreçte kendimize gelebilmemiz için makul yerler var. AFAD, Psikososyal çadırlar, Seyyah kütüphanedeki görevlilerin hepsi elinden geldiği kadar yardım edip bizleri bahtiyar etmeye çalışıyorlar. Kendilerinden Tanrı razı olsun. Burada eskimemiş ihvan edindim” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Ayaz Kılıç, ” Futbol, saklambaç ve yerden efdal oynayarak ilk kânun geçiriyoruz” diye konuştu.

Share: