Depremzede dallar oyunun gücüyle iyileşiyorlar

Büyükşehir Belediyesi, depremin füru üstünde oluşturduğu ruh bilimsel travmanın etkilerini azaltmak için depremzede çocuklara müteveccih psikososyal destek çalışmalarına başladı. “Kıyamet Geri Hizmet Merkezi”nde oluşturulan Bala Baziçe Alanı’nda depremzede ayrıntılar, uzmanlar ve gönüllülerle oyunlar oynayarak iyileşiyor.

Uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyorlar

6 Şubat’ta meydana mevrut ve 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra taharri-kurtarma, insani arkalama ve madun bina yenileme çalışmaları özellikle koyulmak için yekpare imkanlarını seferber eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hem facia bölgesinde hem de Balıkesir’dahi yaraları sarmaya bitmeme ediyor. Facia bölgesinden Balıkesir’e mevrut depremzede füru, Büyükşehir’in eksper ruh bilimci, toplumsal çalışmacı, çocuk gelişimci ve gönüllülerle oyunlar oynuyor. Oyunun iyileştirici gücünden faydalanarak güzelce ilk kânun geçirmeleri ve yer sarsıntısı psikolojisinden uzaklaşabilmeleri için düzenlenen etkinliklere çocukların ilgisi birlikte az çok büyük.

Yavru oyun sahası oluşturuldu

Zelzele bölgesinden Balıkesir’e mevrut kollar, Çarkıt Keman/Ada Alışveriş Merkezi’nde oluşturulan Yavru Oyun Alanı’nda satrançtan bilgisayar oyunlarına, masa tenisinden golfe büyüklüğünde bir nice baziçe oynuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara müteveccih ayrımlı etkinlikler düzenlemeye, ruhsal destek sağlamaya bitmeme edecek. – BALIKESİR

Share: