Depremzede gençler ATV turları ile Kapadokya’yı keşfetti

Depremzede gençler ATV turları ile Kapadokya’yı keşfetti

NEVŞEHİR – 6 Gücük Ay tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Nevşehir’e gelen depremzede öğrenciler, ATV turu ile Kapadokya’yı keşfetti.

Nevşehir’deki KYK yurtlarına yerleşen depremzede gençler, Nevşehir Hacı Bektaş Iye Üniversitesi ile Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle öğrencilerin yaşardıkları deprem travmalarını sohbet etmek için ATV arazi araçlarıyla Kapadokya’da peribacalarıyla kaplı vadilerde cevelan düzenlendi. NEVÜ Öğretim Üyesi Ömer Al yaptığı açıklamada, “6 Küçük Ay’taki zelzele hadisesinden sonraları ilimizdeki KYK yurtlarına depremzede vatandaşlarımız geldi. Bizler de KYK yurtlarında barınan çocukların hem rehabilite olmaları, hem de düzenli sıra geçirmeleri adına ATV turları düzenledik. Etkinliklerimizi 5 ayrı yurtta yapıyoruz. Seçme yurtta ortalama 70-80 öğrenci faaliyetlerimize katılıyor.” dedi.

Deprem sonrası ailesi ile alay malay Gaziantep’ten Nevşehir’e gelerek KYK yurtlarında küsurat öğrencilerden Istek Panoğlu, “Lüzum yurtta gerekse buradaki insanlarca fena hâlde karşılandık. Daha önce Kapadokya’yı gezmedim ama genel ağ eliyle fotoğraflarını görmüştüm. Çalışkan faal görünce beribenzer da memnun kaldım, bura çokça iyice” diyerek konuştu.

Malatya’dan mevrut Ramazan Yazar dahi, bildirme güdük sürede Malatya’ya okşamak istediğini söyleyerek, “Kapadokya’yı henüz önce gezmemiştim ama gelmeyi çokça istiyordum. Buraları gelip gördük manzarası haddinden fazla sunturlu. Malatya’ya dönmeyi düşünüyoruz. Evimizi güçlendirme çalışması yapılacak bitince yeniden Malatya’ya dönüp okuluma devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Share: