Depremzede kardeşleri için derslik yapıyorlar

Nevşehir Iz Lisesi ve Nevşehir Mesleksel Yetişek Merkezi hoca ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede öğrenciler üzere konteyner derslik üretiyor.

Nevşehir Çığır Lisesi ve Nevşehir Mesleki Terbiye Merkezi hoca ve öğrencileri, 6 Şubat’taki depremlerin peşi sıra başlatılan istihsal çerçevesinde Hatay’a varmak amacıyla konteyner derslik üretiminde fahri adına çalışmalara katılıyor. Arkadaşları hafta sonu tatili yaparken, kendisi depremzedeler amacıyla okulunda yapılan taşımalık sınıfın üretimine gönüllü katıldığını belirten MESEM Maden Bölümü 12. Dershane öğrencisi Mehmet Doğan “Yaptığımız taşımalık sınıflar emsallerine bakarak henüz sağlam oluyor. Hiçbir malzemeden kaçınmadık. İlkokulda okuyan kardeşlerimiz üzere daha sağlam yapıyoruz. Bu sınıflarda okuyacak kardeşlerime üstelik başarılar diliyorum” dedi. Okulları yıkılan kardeşleri üzere taşımalık yapımında fahri etkin Afganistan uyruklu 12. Dershane öğrencisi Sunnat Moradı ise “Öğretmenlerimiz arayarak bu projeden bahsetti. Bende fahri namına geldim ve burada çalıyorum. Depremde birçok kardeşimizin okulları yıkıldı. Bizde burada elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat üstelik, “Sarsıntı bölgesindeki öğrencilerin ihtiyacını durdurmak amacıyla sınıflar oluşturuyoruz. Şu zaman de Hatay iline 4 dershane ve 250 öğrenciye terbiye verecek şekilde konteyner sınıflar yapıyoruz. Önümüzdeki hafta zarfında bu sınıflar Hatay ilinde konuşlanacak ve öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Sarsıntı bölgesinde hele kuvvetli konteyner sınıflara ihtiyaç var. Havaların ısınması nedeni ile çerge sınıflarda eğitim bilimi biraz henüz zorlaşacak. Bu nedenle Nevşehir Milli Terbiye Müdürlüğü kendisine bu ihtiyacı gördük ve taşımalık okulunu oluşturduk” dedi. – NEVŞEHİR

Share: