Depremzede vatandaşlar için hobi kursları açıldı

Depremzede vatandaşlar üzere uğraşı kursları açıldı

Depremzede Sabiha Toptaş: “Bizimle o kadar çokça ilgileniyorlar ki hareket da aklımıza gelmiyor”

MUŞ Muş Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü marifetiyle Bitirmiş Gazi Yurdunda konuk edilen depremzede vatandaşlar için hobi kursları açıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar amacıyla Bilgili Gazi Yurdunda türlü etkinlikler düzenlendi. Depremde evleri yıkılan ya üstelik sakil hasar gören vatandaşlar, geçirdikleri travmayı hobi kursları ve ruhsal destek programları ile aşıyor. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü marifetiyle açılan hobi kurslarında ahit geçiren depremzede vatandaşlar, sunulan hizmetten memnun.

Depremzede vatandaşlarla ayrımsız araya gelen Muş Toyluk ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, depremzede vatandaşlara müteveccih uğraşı kurslarını açtıklarını rapor ederek, “Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğümüze mecbur Haberli Gazi Yurdundayız. Burada depremden etkilenen ve ilimize mevrut 209 vatandaşımız barınıyor. Bakanlığımız tarafından yurdumuza 500 depremzede vatandaşımız elan yerleştirilecek. Sonunda sayımız 700’e ulaşacak. Şu zaman burada umum sanatları atölyesi, güçlük tasarımı atölyesi, yavru etkinlik bölümleri, satranç ve resim boyama kabil etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu etkinliklerle vatandaşlarımızın maneviyat ve motivasyonunu en son seviyede tutmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz hep sportif etkinliklerimizin amacı depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sararak psikolojik namına bindi vermektir. Hareket sonrası oluşan dava ve sıkıntıları gidermenin amacını gütmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımıza müteveccih bakım veren sosyal marketlerimiz var bunlar tamamen ücretsiz. Bunun dışında hayırseverlerin getirdikleri malzemeleri de kendilerine dağıtıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla görevlendirilen hekim ve hemşireler bile burada görev almaktalar. Valiliğimizin himayesinde ilimizde bulunan bilcümle çalım ve kuruluşlarla koordineli bire bir şekilde yurdumuzda kâin depremzedelere hizmet vermekteyiz. Yurdumuzda küsurat depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının okula kayıtlarını yaptırdık. Ayrıca yurtlarımızda araştırı salonları ve bilgisayar sınıfını oluşturarak hem üniversite öğrencilerimizin hem birlikte ayrıksı öğrencilerin derslerinden geri kalmaması üzere gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Burada yapmış olduğumuz tamlık etkinliklerle depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırarak karı ortamını sağlıyoruz. Yurdumuzda barınan vatandaşlarımıza günde 3 defa sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca kantinimiz sürekli berrak, öz bıkılmayan ikram edilmekte ve bunlar üzere tıpkı sevap alınmıyor” dedi.

Evleri ağır sıklet hasar gördüğü için Gaziantep’ten Muş’a mevrut depremzede Iffetli Kayaç ise “Burada açılan kurslarda çok sunturlu antlaşma geçiriyoruz. Burada örgü, bileklik kabilinden ahali işleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Depremzede çocuklardan Ayşe Kınay da, “Bizler için baziçe alanları kurulmuş ve çok eğleniyoruz. Pentür yapıyoruz. Atılan malzemeden aldığımız kavanozları boyuyoruz. Bileklik yaptık” şeklinde konuştu.

İnsanların kendilerine çok koruyucu olduklarını söyleyen depremzede çocuklardan Elif Seda Odacı dahi, “Burada haddinden fazla mutluyuz. İnsanlar bizimle oyuncaklarını paylaştılar, bunun amacıyla çok teşekkür ederiz. Derslerimiz amacıyla bize betik, defter ve nev verdiler. Burada resimler yapıyoruz. Pentür yapıyoruz. İnsanlar bize çokça yardım ettiler” diye niteleyerek konuştu.

Açılan uğraşı kurslarında ebru sanatını öğrendiğini belirten depremzedelerden Merve Yeşilyurt ise burada bahtiyar olduğunu fakat ayrımsız zaman önce memleketi Çelikhan’a gitmek istediğini belirterek, “Burada bizler üzere oyun parkı oluşturuldu. Bunun birlikte umum sanatları atölyesi açıldı. Burada bizim için tokalar, bileklikler yapılıyor. Burada ebru sanatı var onu yapıyorum. Gönüllü abiler ve ablalar bizi çokça eğlendiriyor. Burada çokça mutluyum ve tıpkısı dakika önceki Çelikhan’a görünmek istiyorum” dedi.

Hobi kursları yardımıyla depremi unuttuklarını dile getiren depremzede Sabiha Toptaş de, “Muş’a yerleştik. Güç anlamda bizimle çokça bereketli ilgileniyorlar. Öğleden önce çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Ondan bilahare Kur’dakika-ı Bonkör kursumuz var oraya gidiyoruz. Onun dışında umum eğitim aracılığıyla açılan kurslarda örgü yapıyoruz. Bizimle o büyüklüğünde çokça ilgileniyorlar kim yer sarsıntısı da aklımıza gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Share: