Depremzedeler amacıyla Batman ‘yegâne gürültülü, biricik yürek’ oldu

Depremzedeler üzere Batman ‘biricik patırtılı, tek yürek’ oldu

BATMAN – Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra Batman’de “Biricik curcunalı, yegâne canevi” sloganıyla depremzedelere destek için etkinlik düzenlendi.

Batman Valiliği öncülüğüne “Biricik gürültülü, bir tane canevi” sloganıyla Atatürk Parkta düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ağır ayrımsız ortaklık gerçekleştirdi. Programa Batman Valisi ve Uray Başbuğ Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ve Vali Yardımcısı Değer Kılıç, İl Özel İdaresi’nin beraberinde Batman’da bulunan tüm amme hava ve kuruluşları, STK’lar, topluluk, kredi, hisse senedi insanı ve esnafın saha aldığı ‘Yegâne Curcunalı Tek Yürek’ ünlü panayır programına tekmil Batman halkı büyük katılma sağladı.

“Etkinlik 3 bölüm sürecek”

Batman Vali Yardımcısı Kıymet Tığ “Valiliğimiz uhdesinde belediyelerimizin katkısıyla Valimiz ve eşi hanımefendinin riyasetinde ülkemizde yaşanan kederli afet nedeniyle yaraların sarılması noktasında katkıda yatmak amacıyla hem amme kurumlarımız hem STK’larımız hem Batman’ımızın cesim fahri insanları, hayırseverleri, vatandaşlarımızla ahali ele vererek inşallah güzelce tıpkısı organizasyon sağlayıp, kardeşlerimize sarsıntı bölgelerine müzaheret eriştirme amacıyla üç çağ sürecek panayır ve aynı saf etkinlikten oluşan sağlık buluşmamızı inşallah bugün açılışını yaparak başlatıyoruz. Ben emeği sabık herkese çokça teşekkür ediyorum. Bulunmaz hemşerilerimizden bile inşallah tehlikeli ilgi ve destek bekliyorum. Bu süreci yönetebilmeyi el ele, kalpgâh yüreğe, müşterek vererek bu tahakküm günleri dahi aşabilmeyi inşallah bilcümle beraber göreceğiz. Şimdiden yardım sunacak veya katkısı bulunan herkese haddinden fazla teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin gelirleri, burada toplanacak olanlar ve tabi bir bando ayni yardımlara de açığız bir zamanda bunu da tekrardan belirtmek istiyorum. Yani sadece bir alım şeklinde değil toplanan hem nakdi yardımlar hem ayni yardımlar yer sarsıntısı bölgelerine AFAD başkanlığımız koordinasyonunda yani depremzede kardeşlerimize ulaşması yönünde emek yürütüyoruz. İnşallah fena hâlde bir sonuç elde edeceğimize inanıyoruz. Bilcümle hemşerilerimi berenarı demeden bu ilkokul liradan yahut ilkokul bin liradan, on bin liradan ne yarar demeden herkesi bu etkinliğe bu esenlik hareketimize davet ediyoruz. Çokça nadir bu örneği beş altı yol anlattım hele henüz sizin aracılığınızla anlatayım. Depremin önce anlarında vakfımıza ayrımsız vatandaşımız tıpkı kardeşimiz bire bir cılız savuşturmak alıp, içerisine aynı sıcaklıkölçer yazarak getirip bağışlamıştı. Notta şu yazıyordu ” Elimden mevrut bu büyüklüğünde hakkınızı helal edin” diye. Emniyetli olun onların sebebiyle, o eke gönüllülerin yardımıyla bu el eyyam aşılacak. O yüzden az çok demeden herkesi ortaklık sağlamaya nida ediyorum” dedi.

“Hep gelişigüzel bu afetin izlerini atlatacağız”

“Biricik curcunalı tek kalpgâh” diyerek bu dayanıklı günleri aşılacağına içtenlikle inandıklarını tamlayan Batman Valisi ve Uray Komutan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp “Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan bu felaketin izlerini kaldırmak, yaralarını koymak için birlik içre birbirimize mesnet yerine umum ele vererek kenetlenerek “Bir Tane gürültülü tek canevi” diyerek bu stabil günleri aşacağımıza içtenlikle inanıyoruz. Afetzedelerimizin umutla uzanan ellerini değme ahit Batman kendisine tutmaya bitmeme edeceğiz. Biliyoruz ki hepimizin malumu ki acılar paylaşıldıkça ve güzellikle merhametle hafifletilir. Ben de sizin aracılığınızla huzurlarınızda kadirbilir Batman halkına sunu kalbi şükranlarımı arz etmek istiyorum. Esnafıyla, kurumlarıyla, STK’larıyla, aksiyon insanlarıyla bu sağlık hareketimize öyle gösterişli tıpkı bent gösterdiler ki hepsine ilgiyle şükranlarımızı sunuyoruz iyi olsunlar, var olsunlar inşallah ülkece milletçe bu it canlı günleri birlik ve beraberlik olmanın verdiği güçle bilcümle gelişigüzel atlatacağız. Hep alay malay bu felaketin izlerini silip bütün birlikte iyileşeceğiz inşallah. Birliğimiz dirliğimiz beraberliğimiz daim olsun” diye niteleyerek konuştu.

Share: